Міністерство інфраструктури України


Ми впевненні, що Україна стане важливим учасником міжнародних транспортних коридорів, - Володимир Омелян

27 Квітня 2018, 15:31

27 квітня 2018 року в рамках робочого візиту до м. Любляна, Республіка Словенія, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у Пленарній сесії «Інноваційне фінансування для транспорту» та у Засіданні Міністрів транспорту країн – членів   Східного Партнерства.

В рамках візиту Володимир Омелян також провів двосторонню зустріч із представником Європейського інвестиційного банку паном Гевіном Даннеттом та Єврокомісаром з питань бюджету та людських ресурсів паном Гюнтером Еттінгером. Під час зустрічі сторони обговорили прогрес європейської інтеграції України в інфраструктурній сфері, розширення прямого сполучення між Україною та ЄС, а також хід реалізації проектів у галузі транспорту за підтримки європейських партнерів, зокрема, ЄІБ.

Володимир Омелян наголосив на важливості реалізації спільних інфраструктурних проектів з ЄІБ: «Я втішений, що низка проектів, які ми розпочали разом із ЄІБ у дорожній та річковій галузях, на залізниці та у сфері міського транспорту вже успішно реалізуються. Маю надію, що ці проекти - це тільки початок нашої співпраці і попереду нас чекає ще багато роботи».

Міністр інфраструктури України також провів двосторонню зустріч із Єврокомісаром з питань мобільності та транспорту пані Віолетою Бульц. Сторони обговорили широке коло питань співпраці, зокрема, низку проектів у сфері дорожньої безпеки, цифровізації транспорту та впровадження інноваційних технологій, а також окремі питання співробітництва України з ЄС в авіаційному секторі.

Володимир Омелян підкреслив, що Міністерство інфраструктури прагне поліпшити транспортні зв'язки між Україною та ЄС для стимулювання торгівлі, інвестицій, створення нових робочих місць та економічного зростання: «Інвестиційний план східного партнерства стане важливим інструментом модернізації транспортної системи в Україні. Ми сподіваємось, що проект Quick Wins буде реалізований у короткостроковій перспективі та матиме позитивний ефект на транспортний сектор України. В рамках проекту планується електрифікація та модернізація колій на кордоні із Польщею та Угорщиною, а також проекти будівництва окремих ділянок шосе та впровадження інтелектуальної транспортної системи для автомобільного сектору».

Міністр інфраструктури також повідомив, що Міністерство інфраструктури підтримує розробку та впровадження концесійних проектів у морських портах України: «Це дозволять залучити приватних інвесторів до портів, збільшити обсяг вантажних перевезень та підвищити їх конкурентоспроможність. Окрім того, у довгостроковій перспективі ми розглядаємо проекти з електрифікації залізничної лінії до кордону із Білоруссю та проект високошвидкісної залізниці в напрямку ЄС Львів-Київ-Одеса. Не менш важливим для нас є розвиток регіональних аеропортів. На даний момент ми розробляємо регіональну ініціативу розвитку аеропортів (РІРА).  Це дозволить підвищити доступність повітряного транспорту для населення країни. Планується використання концесійної моделі для поліпшення оснащення аеропортів».

Володимир Омелян також наголосив, що Міністерство інфраструктури приділяє велику увагу розбудові українських шляхів та безпеці дорожнього руху в Україні: «Вже з цього року в Україні запрацював Дорожній Фонд,  прийнято закон про концесію автомобільних доріг, схвалено Державну програму безпеки дорожнього руху до 2020 року, виділено рекордну суму на реконструкцію та будівництво доріг. Вже цього року ми побачмо нову реальність на українських автошляхах.  Ми впевненні, що ці та інші кроки дозволять Україні стане важливим учасником транспортних коридорів з ЄС».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29768.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове