Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Травня 2018, 15:53
Версiя для друку


За підтримки Єврокомісії в Україні буде створено центр із розробки перспективних транспортних рішень, − Володимир Омелян

14 Травня 2018, 15:53

 Україна потребує проривних технологій та амбіційних інфраструктурних проектів. Щоб стрімко розвиватися, країна повинна стати генератором нових транспортних рішень і ідей, зокрема, таких як швидкісна транспортна система hyperloop. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання робочої групи ініціативи HypeUA, яке відбулось 14 травня 2018 року в м.Дніпро.

«Міністерство інфраструктури України хоче об’єднати всі зусилля та залучити стратегічних партнерів для роботи над цим та іншими проектами. У нас є підтримка Єврокомісії. Європейські партнери готові створити в Українці центр із розробки перспективних транспортних рішень, і я би хотів, щоб цей центр фізично знаходився у м. Дніпро», − заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він також зауважив, що Україна не може переймати чужі, застарілі на 20−30 років технології. «Країна повинна йти вперед. Перспектива України у технологіях майбутнього, які тільки зароджуються. Нами вже встановлені добрі контакти з компанією Virgin Hyperloop One і компанією DP World, яка займається фінансуванням вантажного напрямку цього проекту. Зараз ми чекаємо технічне та наукове обґрунтування від Національної академії наук України. І я би дуже хотів, щоб підприємства Дніпропетровської області та інших областей України стали ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який тільки розробляється - системи hyperloop», − наголосив Міністр інфраструктури України.

В рамках робочої поїздки до Дніпра Володимир Омелян провів зустрічі з представниками ГО «Асоціація Ноосфера» та КБ «Південне», під час яких було обговорено перспективи реалізації проекту hyperloop в Україні.

Довідково: 22 лютого 2018 року в Міністерстві інфраструктури України було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, в першу чергу, швидкісної транспортної системи hyperloop. В цій ініціативі партнерами Міністерства інфраструктури України виступили Національна академія наук України, ДК «Укроборонпром», Octagonal Corporation, ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (ВО Південмаш), ПАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», ТОВ «Інтерпайп Україна», Unit.City, Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій».

 



ВСІ Новини