Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Травня 2018, 17:16
Версiя для друку


Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань презентував проект Національної транспортної стратегії 2030 в Чернівцях

17 Травня 2018, 17:16

17 травня 2018 року в Чернівцях заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань презентував проект Національної транспортної стратегії 2030. Участь у обговоренні взяли керівництво області та міста, Укравтодору, Укрзалізниці, Аеропорту м. Чернівці, АСМАПу, та представники проекту AASISTS технічної допомоги ЄС підтримки Угоди про Асоціацію, які у форматі круглого столу провели обговорення задля виявлення ключових проблем регіону та шляхів їх вирішення.

Віктор Довгань наголосив, що, з огляду на географічне розташування регіону, пріоритетними будуть вважатися проекти, які розвиватимуть сполучення з європейськими країнами. Основною проблемо регіону є відсутність підїзних шляхів до пропускних пунктів на кордонах з Румунією. Стосовно виконання Дорожнього фонду, представники місцевої влади зазначили, на 2018 рік державним бюджетом вже передбачено 400 млн грн. на ремонт дороги Житомир-Чернівці та виділено 70 млн. грн. на капітальний ремонт та продовження дороги Чернівці-Порубне. Пріоритетними для будівництва окреслили дороги, що йдуть до кордону та через гірські території, які важливі для покращення сполучення з країнами-членами ЄС, а також розбудові під’їзних доріг до пунктів пропуску. Зокрема, забезпечення вантажопасажирського транзиту через МАПП «Шепіт». Оціночна вартісь проекту - 1 млрд грн. Питання розвитку залізничного транспорту, виокремлює проект скорочення часу проходження поїзда «Чернівці-Одеса», відновлення наскрізного руху станціями «Могилів-Подільський» до станції «Чернівці» з беззупинковим проходженням двох відрізків на території Молдови.

Важливим інвестиційним проектом є будівництво мультимодального комплексу для перевезення вантажних автомобілів на Rola платформах на станції Вадул-Сірет транзитом териториє Румуниї. Щодо розвитку аеропорту - під час обговорень було наголошено на потребі повної модернізації місцевого аеропорту. Першочерговим завданням є реконструації ВПП, яка потребує нарощування та розширення (оціночна вартість - 500 млн грн.). Керівник аеропорту «Чернівці» зазначив, що за останні 2 роки є значний ріст пасажиропотоку, тому є потреба будівництва нового терміналу. «Сьогодні ми маємо чітко окреслити пріоритетні проекти області для того, щоб розпочати подальшу спільну роботу із залученням інвестицій для їх реалізації», - зазначив Віктор Довгань.

 



ВСІ Новини