Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Травня 2018, 12:11
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури виступає за конструктивний діалог між представниками трудових колективів локомотивних депо та правлінням ПАТ «Укрзалізниця», - Володимир Омелян

30 Травня 2018, 12:11

 З метою врегулювання ситуації, яка виникла між працівниками низки локомотивних депо та керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» у зв’язку з проведенням акції «Робота за інструкціями», вчора, 29 травня, в Міністерстві інфраструктури під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна відбулась зустріч між керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» та представниками Конфедерації вільних профспілок України, Вільної профспілки залізничників України і Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Участь у зустрічі також взяли державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, голова Вільної профспілки залізничників України Володимир Козельський, голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк.

Міністр інфраструктури підкреслив, що неодноразово наголошував на необхідності структурної повномасштабної реформи ПАТ «Укрзалізниця» як на користь користувачів послуг залізниці, та і задля покращення умов та оплати праці залізничників.

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство інфраструктури виступає за конструктивний діалог між представниками трудових колективів локомотивних депо та правлінням ПАТ «Укрзалізниця».

 Під час зустрічі представниками Вільної профспілки залізничників України були озвучені питання, що потребують вирішення, зокрема,  підвищення заробітної плати працівникам локомотивного господарства ПАТ «Укрзалізниця»,  проведення атестацій робочих місць локомотивних депо згідно технологічного процесу і технологічних карт,  покращення технічного стану локомотивного парку ПАТ «Укрзалізниця»,  ліквідації корупційної складової під час здійснення закупівель запасних частин та матеріалів, незаконного використання коштів ПАТ «Укрзалізниця» керівниками локомотивних депо для забезпечення власних потреб.

Після тривалої напруженої дискусії присутні досягли згоди щодо утворення комісії з метою перевірки технічного стану локомотивів за участі представників локомотивних депо та профспілок із затвердженням графіку відповідних перевірок, також буде проаналізовано заробітну плату машиністів локомотивних депо з метою визначення єдиних підходів до її встановлення, розроблено графіки проведення атестацій робочих місць локомотивних депо згідно технологічного процесу і технологічних карт, розроблено пропозиції щодо оптимізації кількості адміністративно-допоміжного персоналу ПАТ «Укрзалізниця» та законодавчої ініціативи про внесення відповідних змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення» в частині можливості виходу на пенсію за вислугою років в 55 років. Також буде розглянуто можливість децентралізації процедури проведення закупівель шляхом надання права закупівлі окремих видів продукції безпосередньо локомотивними депо.

 



ВСІ Новини