Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Травня 2018, 16:31
Версiя для друку


29-30 травня 2018 року заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь у Міжнародному тижні з торгівлі і транспорту в м.Одеса

30 Травня 2018, 16:31

 29 травня заступник Міністра під час конференції «Транспорт та логістика: ефективні інструменти розвитку міжнародної торгівлі», в якій взяли участь представники країн «Вишеградської четвірки», учасники обговорили питання стану транспортно-логістичної сфери України та країн Сходу та Цетральної Європи, гармонізації транспортних політик між країнами, а також обмінялися досвідом щодо розвитку транспортних коридорів, інтермодальних перевезень та діждиталізації процедур на транспорті.

Віктор Довгань наголосив на перспективах перевезень між країнами за умови розвитку належного транспортного сполучення та зазначив, що це вкрай важливо задля сталого розвитку економіки України.

30 травня під час конференції «UZ: Investor Day 2018» Віктор Довгань виніс на обговорення питання інвестиційного потенціалу залізничного транспорту, механізми залучення інвестицій у рухомий склад та інфраструктуру.

Заступник Міністра підкреслив, що саме залізничні перевезення забезпечують найбільший транзит і експорт, і задля успішного розвитку галузі треба зосередитись на залученні саме довгострокових інвестицій.

«Приватні інвестиції - це те, чого бракує транспортному сектору України. Основна проблема вузьких обсягів інвестицій полягає в дефіциті реальних, великих проектів, а також проблемі з їх реалізацією. І перешкодою для залучення таких коштів є відсутність механізмів залучення інвестицій саме в державний сектор, та компенсація інвестицій в стратегічні об’єкти транспорту», - зазначив Віктор Догвгань.

Також в рамках Міжнародного тижня Віктор Довгань відкрив Міжнародну виставку "Інтер-ТРАНСПОРТ 2018» за участі представників провідних портів чорноморського регіону, залізниці, експедиторських компаній, а також виробників обладнання та техніки для портового та складського господарства, лідерів в галузі гідротехнічного будівництва та ін.

Екватором Транспортного тижня стала Зустріч високого рівня щодо розвитку грузових перевезень в напрямку Європа-Азія, де заступник Міністра разом з керівником АМПУ Райвісом Вецкагансом та керівником ПАТ «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим обговорили пріоритетні інфраструктурні проекти для розвитку транзиту.

Захід поєднав представників різних країн (Азербайджану, Грузії, Казахстану, Білорусії, Турції, Польщі, Словаччини, Латвії, Литви, Ірану, Румунії, Угорщини) публічного та приватного секторів, галузевих, міжнародних та фінансових організацій, представників асоціацій та бізнесу, та сприяв визначенню подальших кроків для співробітництва країн з питань розвитку грузових перевезень з Ірану або Китаю через Україну до країн Європи і в зворотньому напрямку.

 



ВСІ Новини