Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Червня 2018, 12:36
Версiя для друку


Україна відкрита до співпраці із китайськими компаніями та інвесторами, - Володимир Омелян

5 Червня 2018, 12:36

 5 червня 2018 року в рамках робочого візиту до Китайської Народної Республіки Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із віце-президентом національної Комісії з розвитку та реформ КНР паном Нінг Чже (Ning Jizhe) та командою цього ключового органу Китаю, який відповідає за китайські інвестиції за кордоном.

Володимир Омелян повідомив, що Міністерство інфраструктури прагне максимально реалізувати транзитний потенціал України та розвиває вантажні перевезення з Європи до Азії через територію України. «Для України пріоритетним питанням є забезпечення надійного та безпечного переміщення товарів у напряму Європа – Азія та перетворення України на хаб. Саме розвиток вантажних перевезень з Європи до Азії і в зворотному напрямку через територію України сприятиме розвитку нового Шовкового шляху. Товарообіг між КНР та Україною збільшується: тільки за останні півроку він зріс на 50 відсотків і ми не тільки говоримо про майбутнє з Китаєм, ми вже його сьогодні втілюємо. Ми вже маємо низку проектів із китайськими компаніями у морській сфері та дорожньому будівництві, і я сподіваюсь, що кількість таких компаній буде збільшуватись», - зауважив Міністр інфраструктури.

Володимир Омелян також наголосив, що на сьогодні йде масштабне відновлення та відбудова інфраструктури України: «Реалізуються такі проекти як GO Highway, будівництво швидкісної євроколії в напрямку ЄС Львів – Київ – Одеса, розвиток cargo-авіації, розробка та впровадження концесійних проектів, і ми радо запрошуємо до участі у них китайські компанії. Україна відкрита до співпраці із китайськими компаніями та інвесторами». За підсумками зустрічі сторони домовились про створення робочої групи за участі Комісії КНР та ключових китайських компаній щодо узгодження їх інвестиційних проектів в Україні. Окрім того, китайська сторона висловила зацікавлення брати участь у проектах GO Highway, будівництві швидкісної залізниці Львів – Київ – Одеса та розвитку cargo-авіації.



ВСІ Новини