Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Червня 2018, 15:35
Версiя для друку


Використовуючи ProZorrо.Продажі, Укрпошта збільшила дохід від оренди нерухомості до 20 млн грн

15 Червня 2018, 15:35

Укрпошта збільшує ефективність використання майна - загальний дохід від передачі в оренду нерухомості, що не задіяна у виробничому процесі компанії, з вересня 2017 р. склав понад 20 млн грн. Після корпоратизації Укрпошта першою серед держкомпаній приєдналася до системи електронних аукціонів ProZorrо.Продажі, розробивши інноваційну методику, яку пізніше почали використовувати й інші державні та комунальні підприємства.

До корпоратизації передача в оренду вільних площ Укрпошти організовувалася Фондом державного майна. Стартова ціна оренди одних і тих же приміщень за новою методикою через ProZorro у порівнянні з методикою передачі в оренду ФДМ зросла в середньому у 3 рази, а рекордне збільшення ціни було у 8 разів. Наприклад, з двох об’єктів Укрпошти в Сумах однакової площі - один здається в оренду через ProZorrо.Продажі за 16 тис грн на місяць, а другий, вартість оренди якого розрахована за методикою Фонду держмайна, – лише за близько 5 тис грн.

«Завдяки впровадженій методиці передачі вільних площ на відкритих конкурентних засадах на ProZorrо.Продажі Укрпошта значно збільшила загальний дохід від здачі в оренду нерухомості. Майже за рік роботи на цій платформі ми отримали сукупно 20 млн грн, зокрема, у 2017 році – 14 млн грн, а у 2016 році – було лише 10 млн грн. Ми постійно модернізуємо методику і для визначення об’єктивної стартової ціни аукціону, у червні 2018 року ми залучили зовнішнього незалежного оцінювача, якого обрано через тендер», - відзначив директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою Укрпошти Дмитро Сенниченко.

Серед найуспішніших аукціонів Укрпошти на ProZorrо.Продажі – передача в оренду ресторану з літньою терасою в конференц-холі «Зелена Буча» за 60 000 грн/міс та coffee-point в холі Головпоштамту в Києві – за 32 001 грн/міс.

В портфелі нерухомості Укрпошти понад 5 тисяч об'єктів площею 1,25 млн кв м, майже 220 тис кв м не використовуються у виробничому процесі компанії, здається в оренду 6% площ.



ВСІ Новини