Міністерство інфраструктури України


Реалізація проекту Via Carpatia є запорукою розвитку Карпатського регіону України та інфраструктурної євроінтеграції, − Володимир Омелян

26 Червня 2018, 18:58

Активна участь у реалізації найбільш масштабного інфраструктурного проекту Центральної та Східної Європи Via Carpatia дає унікальну можливість модернізувати транспортну мережу південних і західних областей України, реалізувати транзитний потенціал і дати місцевим громадам нову якість життя. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час виступу на «Всеукраїнському демократичному форумі» Via Carpatia. Інфраструктурі проекти – шлях об’єднання країн Карпатського макрорегіону» сьогодні, 26 червня.

Форум високого рівня Via Carpatia відбувся у рамках Міжнародної Конференції «Коло Вінценза: Майбутнє Карпат». Ініціатором виступив Народний депутат України Микола Княжицький. Серед учасників − Віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, Віце-міністр інвестицій та розвитку Республіки Польща Вітольд Словік, голови Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської обласних державних адміністрації, литовські та польські політики, представники міжнародних і громадських організацій.

«Сьогоднішня конференція є знаковою подією. У жовтні минулого ми тільки-но підписали з Польщею Меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia як уже беремо участь у І Міжнародному форумі Східної та Центральної Європи «Via Carpatia». Це значить, що участь України у реалізації проекту розвитку Карпатського макрорегіону швидко набирає темпів і обертів. Одночасно з розбудовою транспортної інфраструктури відбувається формування концептуального бачення спільного європейського майбутнього», − заявив Володимир Омелян.

Проекти розбудови європейських транспортних коридорів Via Carpatia, GО Highway та участь у Південній гілці Нового Шовкового шляху дозволять Україні не тільки стати найбільшим логістичним хабом між Європою та Азією, найважливішою східною частиною Транс’європейських транспортних мереж, а й відкриють територіям присутності проекту шлях до сталого розвитку. На думку очільника Міністерства інфраструктури України місцева влада має докласти всіх зусиль, що використати всі можливості для будівництва та модернізації доріг, які входять до ініціативи Via Carpatia або суміжні з її мережею.

«Ресурси Дорожнього фонду дають місцевим громадам унікальний шанс стати частиною міжнародного транспортного коридору від Балтики до Чорного моря і сповна розкрити рекреаційний потенціал регіону, розвинути сферу транспортних і туристичних послуг до європейського рівня. Це дасть Українській державі відродження Карпат, а людям − нову якість життя та роботи, високі соціальні стандарти», − наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, завершуючи свою промову на Форумі «Via Carpatia».

Довідково: Україна бере участь у реалізації масштабного проекту транспортного коридору від Балтики до Чорного моря Via Carpatia, що важливо для успішної інфраструктурної інтеграції з країнами ЄС. Маршрут пройде територією Литви, Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Болгарії, Греції і матиме відгалуження в Україну, з’єднуючи таким чином Карпатський регіон з Балтикою та Чорним морем. 22 жовтня 2017 року в м. Перемишль (Польща) Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Міністр інфраструктури та будівництва Республіки Польща Анджей Адамчик підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/29935.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове