Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Липня 2018, 14:35
Версiя для друку


Відбулась заключна конференція проекту Twinning «Наближення законодавства України в сфері сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності з відповідними нормами та стандартами ЄС»

19 Липня 2018, 14:35

19 липня 2018 року в Міністерстві інфраструктури України відбулась заключна конференція проекту Twinning «Наближення законодавства України в сфері сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності з відповідними нормами та стандартами ЄС».

У заході взяли участь Міністр інфраструктури Володимир Омелян, посол Королівства Іспанія в Україні пані Сільвія Йозефіна Кортес Мартін, голова Державіаслужби Олександр Більчук, представники Агентства з авіаційної безпеки та безпеки польотів Королівства Іспанія, Департаменту економічного розвитку та навколишнього середовища, FIIAPP та інші.

Завданням Проекту було покращення системи роботи та функціонування аеропортів та аеродромів України, відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів, допомога у формуванні та реалізації державної політики у цьому напрямку. Проект впроваджувався за підтримки Європейського Союзу.

Міністр Інфраструктури Володимир Омелян подякував представникам Авіаційного агентства Іспанії з безпеки польотів та авіаційної безпеки (AESA) та Представництву ЄС в Україні за допомогу та співпрацю з Державною авіаційною службою України та Міністерством інфраструктури у сфері розвитку цивільної авіації України та її інтеграції в транспортну систему ЄС.

“Реалізовуючи подібні проекти та застосовуючи найкращі практики, знання та досвід наших партнерів, ми створюємо систему збільшення економічної ефективності авіаційного транспорту та сприяємо забезпеченню високого рівня безпеки авіації.  Україна є частиною європейської транспортної інфраструктури і плануємо наш розвиток та зростання відповідно до європейських тенденцій. Свідченням цього є нещодавно прийнята стратегія «Drive Ukraine 2030», яка ставить перед собою амбітні цілі у сфері розвитку авіаперевезень, зокрема розвиток регіональних аеропортів. Україна і далі виконуватиме свої міжнародні зобов’язання щодо розвитку авіаційного сектору, який залишається одним із пріоритетних напрямків співпраці між Україною та ЄС», - зазначив Володимир Омелян.

В свою чергу  Посол Королівства Іспанія в Україні пані Сільвія Йозефіна Кортес Мартін подякувала усім українським представництвам та інституціям за плідну співпрацю та зазначила, що Іспанія і надалі допомагатиме Україні у досягненні повноправного членства України в ЄС та підкреслила важливість укладання Угоди про Спільний̆ авіаційний простір між Україною та ЄС.  

Під час заключної конференції проекту Twinning учасники і експерти підбили підсумки реалізованих заходів та обговорили можливості подальшої співпраці.

 



ВСІ Новини