Міністерство інфраструктури України


Держава посилює контроль над ринком автобусних пасажирських перевезень, - Володимир Омелян

20 Липня 2018, 17:39

20 липня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні. Володимир Омелян наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень: «Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту».

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт.

Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», - наголосив Володимир Омелян. Очільник міністерства також заявив, що Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками».

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30005.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове