Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Вересня 2018, 15:40
Версiя для друку


Вивчення досвіду світових лідерів є необхідним кроком цифрової інфраструктури України, - Володимир Омелян

19 Вересня 2018, 15:40

Під час InnoTrans 2018 в м. Берлін відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з представниками компанії Nokia Corporation.

У ході зустрічі Володимир Омелян наголосив на важливості розвитку цифрової інфраструктури, оскільки це є необхідним кроком модернізації транспортної галузі України. Це пріоритетна сфера діяльності Мінінфраструктури, яка закріплена в Національній транспортній стратегії України 2030 року.

Українською стороною було презентовано успішно реалізовані та поточні проекти впровадження цифрових технологій на об’єктах інфраструктури. Особлива увага приділяється створенню Галузевого центру управління кібербезпекою на транспортній інфраструктурі як сегменту національної системи кібербезпеки в рамках якого був проведений аудиту IT інфраструктури Міністерства та підприємств галузі. Також сторони обговорили пілотний проект із запровадження Інтернету речей на дорогах із використанням технології зв’язку 5G.

Зі своєї сторони, німецькі колеги поділились досвідом імплементації цифрових рішень у сфері транспорту Німеччини та заявили про готовність сприяти цифровим перетворенням у транспортному секторі України. Обмін досвідом, проведення спільних заходів та утворення спільних робочих груп суттєво підвищить компетенції українських спеціалістів, що, у свою чергу, забезпечить стійкість цифрової інфраструктури та зменшить ризик витоку інформації.

Володимир Омелян підкреслив: «Ми усвідомлюємо необхідність співробітництва зі світовими лідерами у сфері цифрових технологій для застосування найкращих практик у транспортному секторі України».

За результатами зустрічі було домовлено найближчими днями закріпити партнерство підписанням Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво.

Довідково: Nokia Corporation – міжнародна компанія, що спеціалізується на дослідженнях та інноваціях. Серед клієнтів Nokia - постачальники послуг зв'язку, уряди, великі підприємства та споживачі. Компанія має найповніший портфель продуктів, послуг та ліцензування у галузі. Nokia зосереджує свою діяльність на формуванні технологій майбутнього та трансформує людський досвід шляхом впровадження таких ініціатив як створення інфраструктури для 5G та Інтернету речей.



ВСІ Новини