Міністерство інфраструктури України


Євроконтроль починає аудит Украероруху

11 Жовтня 2018, 11:51

Директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Дмитро Бабейчук та генеральний директор Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) Імон Бреннан підписали угоду щодо надання підтримки Євроконтролем через проведення зовнішнього оцінювання ефективності системи менеджменту Украероруху. Підписання угоди відбулося 10 жовтня 2018 року в штаб-квартирі ІСАО в Монреалі в рамках 13-ї Аеронавігаційної конференції ІСАО в присутності Посла України в Канаді Андрія Шевченка, генерального директора з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Генріка Хололея та директора з питань авіації Єврокомісії Філіпа Корнеліса. Оцінювання Украероруху розпочинається відразу після підписання документа.

«Украерорух завжди готовий до новацій та відкритий для будь-яких оцінювань, українських та міжнародних, які підприємство проходить регулярно. У форматі такого аудиту ми будемо взаємодіяти з Євроконтролем уперше. Переконаний, що це дасть можливість підвищити ефективність системи менеджменту Украероруху в контексті вимог Європейського Союзу та Євроконтролю, що застосовуються до провайдерів аеронавігаційного обслуговування. Це важливий етап в історії розвитку підприємства, адже об’єктивність результатів оцінювання найвпливовішої міжнародної організації у сфері аеронавігації не піддається сумнівам», – зазначив Дмитро Бабейчук .

В результаті оцінювання Євроконтролю буде визначено рівень результативності менеджменту Украероруху за показниками зрілості системи управління безпекою польотів, ефективності витрат, пропускної спроможності, виконання польотів та технічної відповідності регламентам Єдиного європейського неба.

Нагадаємо, на початку вересня 2018 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян за ініціативи директора Украероруху Дмитра Бабейчука офіційно звернувся до Євроконтролю із пропозицією провести незалежну оцінку якості управління Украерорухом.

Україна стала членом Євроконтролю з травня 2004 року і зайняла гідне місце в авіаційній спільноті європейських держав.

Довідково:

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), створене у 1992 р., є основою національної аеронавігаційної системи та Об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України (ОЦВС). Серед основних завдань підприємства – обслуговування повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору й організація потоків повітряного руху; організація радіотехнічного й електротехнічного забезпечення обслуговування повітряного руху та виконання польотів; забезпечення діяльності та розвитку підрозділів ОЦВС; організація аварійного сповіщення й участь у проведенні пошуково-рятувальних робіт; надання аеронавігаційної інформації користувачам повітряного простору. До складу Украероруху входять шість регіональних структурних підрозділів: Львівський, Одеський, Дніпропетровський, Харківський, «Київцентраеро» та «Кримаерорух».

Офіційний веб-сайт – www.uksatse.ua





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30253.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове