Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Жовтня 2018, 13:31
Версiя для друку


Володимир Омелян відкрив Четвертий глобальний форум кібербезпеки HackIT 4.0

11 Жовтня 2018, 13:31

Спільними зусиллями ми створимо щит, який захистить цивілізовані країни від хакерських атак і втручання в наші системи. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час відкриття Четвертого глобального форуму кібербезпеки HackIT 4.0., який проходить 11 жовтня 2018 року в Києві.

У форумі також взяв участь Голова підкомітету з питань кібербезпеки Комітету оборони Сенату Французької Народної Республіки Кадік Олівер, заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін тощо.

Міністр інфраструктури привітав учасників форуму та наголосив на важливості проведення подібних заходів в Україні: «В світі відбувається IV промислова революція, активно розвивається цифрова інфраструктура, але вона стає все більш уразливою. Зараз питання номер один у світі – це втручання Урядів в інтернет-истеми і IT-рішення приватних компаній. Яким чином організувати нове інтернет-суспільство? Яким чином захистити нові системи, які ми створюємо сьогодні? Я вдячний організаторам за проведення цього заходу, за те, що зібрали всіх вас, бо власне саме у вас знаходиться ключ до вирішення цих питань».

Володимир Омелян наголосив на важливості підвищення кібербезпеки  транспортного сектору та України в цілому: «Зміни у цифровому середовищі вимагають невідкладного створення галузевої системи кібербезпеки як складової національної безпеки України. Міністерство інфраструктури вже створило Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки на транспорті. Окрім того, до 2020 року ми плануємо створити Центр кіберзахисту, Галузевий центр обробки даних та впровадження цифрової інфраструктури на всіх інфраструктурних об’єктах.  Ми активно співпрацюємо з Урядами європейських країн і США. Ми віримо, що спільними зусиллями ми зможемо створити щит, який захистить цивілізовані країни від хакерських атак і втручання в наші системи», - підкреслив Міністр.

Міністерство інфраструктури України зацікавлене в стратегічному партнерстві із провідними світовими ІТ виробниками, спільнотами, урядами дружніх країн. Налагоджується партнерство із урядом США, в тому числі в сфері кібербезпеки, зокрема US Transportation Security Administration обіцяє надати всебічну підтримку в розвитку інфраструктури кібербезпеки на транспорті.

«Ми розпочнемо із моніторингу стану кібербезпеки галузі, своєчасного інформування про кіберзагрози та обміну інформацією про кіберінциденти із національними центрами кібербезпеки Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації» – зауважив Володимир Омелян.

Міністр також відзначив, що Офіс ефективного регулювання (BRDO) допомагає у розробці концепції кібербезпеки на транспорті, надає консультації та супроводжує у питанні відповідності міжнародним стандартам, прозорості та бізнес орієнтованості.

 



ВСІ Новини