Міністерство інфраструктури України


Міністр інфраструктури провів оперативну нараду з кібербезпеки з керівництвом міжнародного аеропорту «Одеса» та Київського метрополітену

11 Жовтня 2018, 18:43

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів оперативну нараду з директором міжнародного аеропорту «Одеса» Павлом Прусаком та начальником Київського метрополітену Віктором Брагінським з приводу наявної інформації щодо спроб проведення кібератак спецслужбами Російської Федерації для виведення цих підприємств з ладу.

Володимир Омелян підкреслив, що міжнародний аеропорт Одеса та Київський метрополітен вже впроваджують низку проектів цифрової трансформації, в першу чергу для підвищення якості та комфорту обслуговування пасажирів. «Тим не менш, надана Національним центром кібербезпеки Великої Британії інформація говорить про участь спеціалістів ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виводу з ладу критичних підприємств галузі не повторяться» – наголосив Міністр.

Керівники міжнародного аеропорту «Одеса» та Київського метрополітену повідомили Міністра інфраструктури про заходи з кібербезпеки, які вживаються, а також виявили зацікавленість щодо підключення своїх спеціалістів до роботи над розвитком Галузевого центру кіберзахисту на транспортній інфраструктурі, створеним Мінінфраструктури, та подальшого підключення до нього.

Володимир Омелян розповів про бачення Мінінфраструктури щодо всебічного кіберзахисту підприємств транспортного сектору, що убезпечить безперебійну та якісну роботу галузі. «Тільки об’єднавши зусилля, обмінюючись інформацією про кіберінциденти та експертизою ми зможемо створити надійний та взаємовигідний механізм боротьби з кібертероризмом» – підкреслив Міністр інфраструктури.

Під час зустрічі Директоратом державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті та послуг поштового зв’язку були представлені розроблені спільно з державним підприємством «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» проекти організаційно-технічної моделі взаємодії та рекомендованих вимог до інформаційно-технічного забезпечення кібербезпеки в підприємствах галузі.

 

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30257.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове