Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Жовтня 2018, 16:58
Версiя для друку


Володимир Омелян провів зустрічі із низкою провідних американських компаній сфери транспорту та інфраструктури

30 Жовтня 2018, 16:58

Сьогодні, 30 жовтня 2018 року, в рамках роботи Першої офіційної торговельної місії США в Україні, відбулись зустрічі  Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з представниками провідних американських компаній: Greenbrier, Baron Services, Bechtel та Caterpillar.

Міністр інфраструктури подякував за практичний інтерес до співпраці у напрямку розвитку та модернізації інфраструктури України, поінформував щодо перспективних інфраструктурних проектів, в яких можуть взяти участь американські компанії.

Володимир Омелян наголосив на готовності Міністерства інфраструктури надавати всебічну підтримку взаємовигідному співробітництву з іноземними партнерами, сприяти залученню провідних практик та кращих прикладів світової транспортної інфраструктури для розбудови транспортної системи України.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян обговорив з менеджером з глобального розвитку бізнесу компанії  Baron Services Сергієм Брайляном перспективи  співпраці  у запровадженні інтелектуальних транспортних систем з акцентом на безпеку руху, моніторингу та управління рухом. Очільник Міністерства зазначив, що технології з аналізу і прогнозування погоди, які представляє Baron Services, можуть бути потенційно цікавими для аеропортів України.

Компанія Baron Services, заснована в 1989 році, є провідною компанією США з розробки, виробництва та впровадження комплексних приладів (метеорологічні радари) та цифрових рішень у галузі моніторингу погоди, прогнозування, попередження і розподілу даних (числові моделі прогнозування погоди, аналітичне програмне забезпечення і дисплеї, а також системи раннього попередження). Серед клієнтів і партнерів − Національна метеорологічна служба США, Федеральне управління цивільної авіації та Міністерство оборони США.

Володимир Омелян зазначив, що Міністерство інфраструктури України відповідно до Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на період 2018-2020 років та Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року розробляє проекти використання цифрових технологій, зокрема, проект "Інтернет речей" (”Internet of Things”) на транспортній інфраструктурі з можливостю моніторингу та управління транспортними потоками, використання датчиків безпеки, моніторингу дорожніх умов, надання відповідних послуг для користувачів дорожнього руху та їх оптимізації. Разом із учасниками ринку у 2019 році планується пілотний проект із використання проекту "Інтернету речей" з використанням технологій 5G. Міністерство інфраструктури вже розпочало проект автоматичного зважування габаритного транспорту в русі "Weight-in-Motion" разом із Укравтодором та Світовим банком для забезпечення безпеки дорожнього руху, контролю за вагою вантажівок та забезпечення відповідності перевезення вантажів всім необхідним стандартам.

Міністр інфраструктури також обговорив з менеджером з розвитку бізнесу компанії Bechtel Крістофером Дженніонсом перспективні інфраструктурні проекти, в яких компанія може брати участь, зокрема, концесію залізничних станцій та будівництво швидкісної залізниці Одеса-Київ.

Bechtel − найбільша інженерна та будівельна компанія США з 120-літнім досвідом роботи. За роки роботи компанія Bechtel  побудувала понад 27 тис. км доріг, 390 електростанцій, 50 гідроелектростанцій.  Нею було реалізовано понад 300 проектів у сфері залізниці та метро, 80 проектів у портах і 96 в аеропортах.

Володимир Омелян під час зустрічі з Директором з продажів компанії Caterpillar Ніколой Ратіолой повідомив, що Україна вживає всіх заходів для створення конкурентного транспортного ринку, забезпечення рівного доступу до інфраструктури, впроваджує інноваційні моделі розвитку та залучення інвестицій, включаючи значні кошти на відновлення рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» у наступні декілька років.

Володимир Омелян висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між сторонами у пошуках технічних рішень для модернізації локомотивів, які експлуатуються українськими залізничними підприємствами.

Представники Caterpillar у свою чергу заначили, що компанія зацікавлена вийти на український ринок не тільки як виробник локомотивів, а й представити повний спектр спецтехніки.

Компанія Caterpillar − є найбільшим у світі виробником будівельного обладнання і одна з провідних корпорацій з виробництва найбільшої спецтехніки у США та світі. Виробляє будівельну, залізничну, сільськогосподарську техніку, дизельні та газові двигуни, устаткування та техніку для гірничодобувної промисловості.

 



ВСІ Новини