Міністерство інфраструктури України


В Міністерстві інфраструктури України відбулося обговорення законопроектів щодо безпеки експлуатації колісних транспортних засобів та врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні

2 Листопада 2018, 15:20

Сьогодні, 2 листопада 2018 року, в Міністерстві інфраструктури України під головуванням заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулося обговорення проектів Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні.

Серед учасників заходу були представники Генерального Директорату з безпеки на транспорті Мінінфраструктури, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Комітету ВРУ з питань транспорту, Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, експерти проекту AASISTS project та ін.

Мета зустрічі - обговорення нагальних проблем автомобільної галузі та приведення вищезазначених проектів Закону у відповідність з актом Європейського Союзу. Особлива увага приділялася питанням допуску до ринку.

«Щоб відчути істотні зміни, нам необхідно почати з правової площини. Реалізація законодавчих ініціатив дозволить забезпечити чесні умови конкуренції завдяки однаковому застосуванню спільних правил допуску до діяльності оператора вантажних та пасажирських автомобільних перевезень, та підвищить рівень якості послуг з автомобільних перевезень  в цілому», - зазначив Віктор Довгань.

Експерти наголосили на необхідності впровадження ліцензійних умов, що відповідають критеріям допуску до діяльності автомобільного перевірника, прийнятим в ЄС, адже це – умова допуску до ринку за вимогами ЄС.

Запропонована проектом система передбачає наявність службового приміщення у якому зберігаються документи, що підтверджують виконання організаційних вимог; скасування планових перевірок у сфері автомобільного транспорту, натомість - впровадити призначення перевірки тільки при створенні перевізником високого рівня ризику від провадження діяльності; спрощення процедури отримання ліцензії та прозорість її оформлення; свідоцтво професійної компетентності менеджера з перевезень, що видається без складання іспиту в разі наявності у особи документально підтвердженого досвіду управління діяльністю з перевезення пасажирів або вантажів автомобільного перевізника протягом 10 років та ін.

Презентаційні матеріали:

Імплементація Угоди про асоціацію з ЄС: врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту

Імплементація Угоди про асоціацію з ЄС у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30340.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове