Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Листопада 2018, 13:45
Версiя для друку


Миколаївщина має повну підтримку Президента України, Уряду і Міністерства інфраструктури у впровадженні інфраструктурних змін, - Володимир Омелян

15 Листопада 2018, 13:45

Миколаївщина має повну підтримку  Президента України, Уряду і Міністерства інфраструктури у впровадженні інфраструктурних змін. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час відкриття щорічного Форуму «Миколаївщина – надійний партнер», який триває 15 листопада 2018 року у м. Миколаїв. Участь у форумі взяли: голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, народний депутат України Борис Козир, керівник Укравтодору Славомір Новак, очільник АМПУ Райвіс Вецкаганс, представники ПАТ «Укрзалізниця» та інші.

Цього року форум повністю присвячений транспортній інфраструктурі Миколаївщини. Організаторами форуму виступили Миколаївська обласна державна адміністрація та громадська організація «Миколаївщина – надійний партнер».

Свій виступ Міністр інфраструктури України розпочав, наголосивши, що Миколаївщина дає Україні справжніх сильних людей: «Розпочати свій виступ я хотів би з Людини. Бо саме Людина є центром всього. Саме людина є провідником змін. Він народився в Миколаєві. Навчався у Києві. Працював у різних містах України і Франції. Засуджений у Москві. Він став силою, яка не падає ніц. Він об’єднав навколо себе весь прогресивний світ, який вимагає від Кремля його звільнення. Роман Сущенко. Сильний Українець родом з Миколаєва. Сильна людина, яка змінює світ, не зраджуючи собі».

Володимир Омелян закликав політичні та економічні еліти Миколаївської області проявити свою силу і об’єднатися навколо спільної  мети - виведення області в лідери України за темпами розвитку інфраструктури та економіки загалом: «Всі ми можемо змінити Миколаївщину. У нас є для цього весь необхідний ресурс. За останні роки Уряд України, Президент України і я в тому числі доклали всіх зусиль, щоб регіони були сильними, щоб кожен громадянин України, проживаючи в будь-якій області України отримав якісну інфраструктуру за рахунок централізованого  і гарантованого фінансування з боку платників податків через державний бюджет України. І я хочу, щоб сьогодні, обговорюючи всі інфраструктурні питання, ми дійшли до чіткого плану дій, що ми робимо в цьому і наступному році. Які саме дороги ремонтуємо, як саме розвиваємо авіацію, які виклики стоять перед залізницею, і не тільки пасажирською, а і вантажною, що ми робимо з портами. І це має бути єдиний голос Міністерства інфраструктури, громади області, облдержадміністрації й експертів. Тільки тоді ми будемо мати результат. Область має повну підтримку Президента України і мою особисто».

Очільник Міністерства наголосив, що Урядом України було створено Дорожній фонд  та забезпечено фінансування дорожньої галузі, але далі справа за областями. «В проекті бюджету на наступний рік передбачено мільярд гривень на дорогу Миколаїв – Кропивницький. Крім того, Дорожній Фонд виділить майже мільярд гривень на дороги як обласного, так і державного значення Миколаївської області. Але ви повинні їх зробити - я можу ремонтувати дороги замість вас. Повинна бути командна робота заради успіху всіх».

Володимир Омелян підкреслив, що Міністерство інфраструктури докладає максимум зусиль для розвитку авіації, а саме її лоукост сегменту: «Ми готові привести світові лоукост авіакомпанії в Миколаїв. І я вдячний за ініціативу очільнику області, який взяв на себе всі політичні ризики і сказав - «Аеропорт буде!». І аеропорт збудований. Тепер необхідно запустити його в повноцінну роботу».

Окрему увагу Міністр інфраструктури зупинив на питаннях реформи Укрзалізниці і розширення залізничного сполучення з країнами ЄС: «Ми електрифікуємо залізницю до Миколаєва, а, отже, подорожі будуть швидші і дешевші. Але я не можу замість вас ремонтувати туалет на вокзалі в Миколаєві. І це ганебно, коли перед приїздом Міністра роблять якісь панічні ремонти, ламання туалетів, а директор вокзалу «звільняється», йде на лікарняний та інше, аби не бачити результати своєї «роботи» за рік часу».

Володимир Омелян повідомив, що за результатами переговорів із очільником Укрзалізниці було прийнято рішення щодо можливої концесії залізничного вокзалу у м. Миколаїв в форматі державно – приватного партнерства. «Нам необхідно об’єднати свої зусилля і вирішити, яким саме чином буде ця концесія - чи з місцевими органами влади, чи ми шукаємо приватного партнера. Якщо ми шукаємо приватного партнера, то яким чином це буде і які строки, терміни і бачення цього комплексу. Я справді дуже вболіваю за Миколаївщину і ви знаєте, що так часто як сюди, я не їжджу до жодної з областей. Бо я вірю в цю область, я вірю в її шалений потенціал!».

Очільник Міністерства наголосив, що Миколаївщина має відродити традиційні галузі, які були типові для Миколаївщини - це суднобудування: «З наступного року великі компанії, які присутні в Україні, будуть інвестувати значні кошти в будівництво річкових барж і буксирів. Це повинно бути на Миколаївщині. Ви повинні відродити цю галузь. У вас є всі шанси для цього і я дуже хочу, щоб ми спільно із губернатором дали нові робочі місця, нові технології і повернули славу корабельників на весь світ, яка була притаманна цьому місту. Але все починається з людини, все починається з вас! Я вірю у вас, тож повірьте і ви у себе!».



ВСІ Новини