Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян взяв участь у 4-й щорічній конференції «Майбутнє транспорту» у м. Брюссель

4 Грудня 2018, 14:10

У рамках робочого візиту до м.Брюссель (Королівство Бельгія) 4 грудня 2018 року Міністр інфраструктури України взяв участь у 4-й щорічній конференції «Майбутнє транспорту». Конференція присвячена обговоренню майбутнього транспорту в Європі, пошуку найбільш оптимальних шляхів розвитку інфраструктури та запровадженню новітніх технологій. У міжнародному форумі взяли участь Генеральний Директор з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенрік Хололей, Міністр планування та інфраструктури Португалії Педро Маркеш та інші представники Єврокомісії, Європарламенту, урядів країн-членів ЄС, європейських і світових компаній, серед яких Huawei Technologies, Microsoft та інші.

«Відповідаючи на головне питання конференції, яким буде майбутнє транспорту в Європі після 2019 року, можу сказати одне – таким, як заплануємо. Побудова сучасної інфраструктури вимагає стратегічної мети та довгострокового планування. Інфраструктурні проекти – це довго і надовго. Щоб запланований сьогодні об’єкт інфраструктури при вводі в експлуатацію через 3-5 років був сучасним ще 3-5 років і мав достатній ресурс для модернізації, потрібно дивитися на нього з точки зори далекої перспективи. Саме виходячи з цієї тези, ми створили Національну транспортну стратегію України на період до 2030 року «Drive Ukraine 2030». Стратегія дає бачення розвитку інфраструктури Української держави на 12 років вперед», − заявив Володимир Омелян, виступаючи на відкриті основної сесії конференції.

Міністр інфраструктури України наголосив, що основними перспективними напрямками є створення та запровадження інтелектуальних транспортних систем, цифровізація інфраструктури та запуск пілотних проектів із застосуванням технології 5G, розбудова в Україні європейського центру з розробки перспективних транспортних рішень і реалізація проекту транспортних інновацій HypeUA. «Цифрова інфраструктура, комунікаційна технологія 5G, швидкісна транспортна система п’ятого покоління hyperloop, система контролю трафіку з використанням Big Data, будівництво інтелектуальних доріг для руху безпілотного транспорту Smart-roads, екологічний і безпечний електротранспорт, поєднання штучного інтелекту, роботів та зменшення впливу людського фактору – все це найважливіші складові творення «розумної» транспортної інфраструктури майбутнього. Над їх розробленням і запровадженням ми працюємо вже сьогодні, чим закладаємо на багато років вперед міцний фундамент розвитку України як передової високотехнологічної держави», − підкреслив Володимир Омелян.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30477.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове