Для людей
з порушенням зору

    Відстеження результативності регуляторних актів    4 Грудня 2018, 17:42
Версiя для друку


Звіт про періодичне відстеження результативності наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 01.11.2010 № 800

«Про затвердження Порядку застосування електронного перевізного документа під час перевезення вантажів залізничним транспортом»
4 Грудня 2018, 17:42

1. Вид та назва регуляторного акта

Наказ Міністерства транспорту та зв’язку від 01 листопада 2010 року № 800 «Про затвердження Порядку застосування електронного перевізного документа під час перевезення вантажів залізничним транспортом», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2011 року за № 478/19216 (далі – Наказ).

2. Назва виконавця заходів з відстеження

Міністерство інфраструктури України.

3. Цілі прийняття акта

Наказ видано на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2009 року № 1557 «Про затвердження плану заходів із запровадження електронного документообігу, пов’язаного з перевезенням вантажів залізничним транспортом» з метою забезпечення нормативного врегулювання взаємовідносин щодо електронного документообігу електронних перевізних документів під час перевезення вантажів залізничним транспортом.

4. Строк виконання заходів з відстеження

Виконання заходів з періодичного відстеження результативності Наказу здійснювалося з 01 жовтня по 01 листопада 2018 року.

5. Тип відстеження

Періодичне відстеження результативності.

6. Методи одержання результатів відстеження

Відстеження результативності Наказу здійснювалося шляхом аналізу статистичних даних щодо кількості суб’єктів господарювання, які уклали договір про електронний документообіг.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Дані, на основі якихвідстежувалася результативність Наказу, отримані від регіональних філій та філії «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Дія Наказу поширюється на суб'єктів електронного документообігу, що взаємодіють у процесі перевезення вантажів залізничним транспортом у внутрішньому сполученні, зокрема вантажовласників.

За період відстеження згідно з положеннями Наказу між залізницями України та юридичними, або фізичними особами станом на 01.10.2018 укладено 22 044 договори про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги, якими передбачалось застосування електронного документообігу, що забезпечило оформлення та обробку майже 100 % перевізних документів у внутрішньому сполученні в електронному вигляді за допомогою автоматизованих систем.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та досягнення визначених цілей

Завдяки реалізації Наказу досягнута мета правового врегулювання взаємовідносин юридичних, або фізичних осіб, пов’язаних із електронним документообігом електронних перевізних документів під час перевезення вантажів залізничним транспортом.

Запровадження електронного документообігу сприяло поліпшенню обслуговування підприємств, установ, які користуються послугами залізничного транспорту, дозволило прискорити та спростити процес оформлення та обробки перевізних документів.

Наказ відповідає принципам державної регуляторної політики.

Наступне періодичне відстеження буде здійснено у 2021 році.



ВСІ Відстеження результативності регуляторних актів