Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Грудня 2018, 19:05
Версiя для друку


Щодо українських суден і суден, що прямують в українські порти, діє абсолютно вибірковий підхід з боку Москви, - Володимир Омелян

5 Грудня 2018, 19:05

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сьогодні, 5 грудня 2018 року, під час прес-конференції заявив, що ситуацію з блокуванням роботи українських портів в Азовському морі не можна назвати вирішеною.

Володимир Омелян підкреслив, що Москва демонструє вибірковий підхід до суден, які прямують в українські порти: «Щодо проходження Керченської протоки, ми не можемо сказати, що конфлікт вичерпано. Ми бачимо, що у випадку українських суден і суден, які прямують в українські порти, діє абсолютно вибірковий підхід з боку Москви. В першу чергу пропускаються російські судна, далі після декількох діб очікування допускається проходження українських суден у напрямку азовських портів або в зворотному напрямку у Чорне море. Зараз на прохід очікує близько 30 одиниць. Це має виключно негативний ефект для роботи портів. Порти вимушені з 1 грудня цього року перейти на чотирьохдобовий робочий тиждень. І ми бачимо, що вантажопотік в обох портах впав суттєво. У випадку Маріуполя це більше, ніж у 2 рази. Кількість суднозаходів скоротилася в 3 рази з 2014 року. У випадку порту Бердянськ падіння більш, ніж на 35%. Для цього регіону, для цих двох міст порти є містоутворюючими підприємствами. Це дуже болюче. І ми розуміємо, що йдеться про економічну блокаду. Те, що Росія на день чи на два зробила якісь поступки, перелякавшись міжнародного тиску і міжнародної реакції, абсолютно не дає жодної гарантії, що наступного дня чи наступного тижня блокада не відновиться. Тому ми вважаємо, що росіяни, в першу чергу, повинні повернути наших моряків, повернути захоплені катери і забезпечити дотримання міжнародного права в Керченській протоці і Азовському морі, яке полягає в повній безпеці і свободі судноплавства», - зазначив Міністр інфраструктури.

 



ВСІ Новини