Міністерство інфраструктури України


Розвиток аеропорту в Білій Церкві є вкрай важливим для розвитку міста, - Віктор Довгань

6 Грудня 2018, 09:38

5 грудня 2018 року в м. Біла Церква заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь у роботі форуму «Київщина Інвестиційна 2018: Конкуренція за інвестиційні ресурси».

Міністерство інфраструктури ініціювало широкий спектр проектів для розвитку інфраструктури в Україні як на загальнодержавному рівні, так і регіональному. Ці проекти є комплексними завданнями, що спрямованні на вирішення поточних питань, розвиток інновацій, ухвалення та впровадження стратегічних рішень.

Пріоритетні інфраструктурні проекти:

  • перша черга Великої кільцевої дороги Києва (сполучення М05 - М06)
  • завершення капітальної реконструкції дороги Київ - Біла Церква та початок капітальної реконструкції Київ - Чернігів
  • проблеми залізничного сполучення Київ - Бориспіль Експрес
  • перспективи відновлення роботи аеропорту Біла Церква для чартерів, карго перевезень та технічного обслуговування літаків

Під час свого виступу Віктор Довгань зазначив, що з метою отримання пільгового або грантового фінансування проектів модернізації авіаційної інфраструктури для регіональних аеропортів України міністерство співпрацює  з міжнародними фінансовими інститутами та національними фондами країн-партнерів.

За ініціативою міністерства три групи зарубіжних експертів досліджують регіональні аеропорти України і розробляють необхідні документи для залучення інвестицій у їх розвиток.

Наразі працюють:

  • експерти від Європейського банку реконструкції та розвитку,
  • експерти від Світового банку (IFC),
  • експерти ЄС - пілотний проект розвитку аеропорту Білої Церкви в рамках Програми технічної допомоги ЄС (AASSIST).

Заступник Міністра підкреслив, що розвиток аеропорту в Білій Церкві є вкрай важливим для розвитку міста.

Враховуючи результати попереднього ТЕО, розробленого для аеропорту Білої Церкви незалежними міжнародними консультантами за програмою Європейської комісії для України, Міністерство інфраструктури України звернулися до ЄБРР та IFC із проханням розглянути цей проект на предмет можливого фінансового рішення.

Консультантами підготовлено звіт з попереднього ТЕО, Міністерство інфраструктури України пропонує зацікавленим сторонам (зокрема, профільним проектним організаціям України) залучитися до співпраці.

Міністерство інфраструктури України забезпечує всебічну підтримку і сприяння щодо реалізації потенціалу аеродрому Білої Церкви, що в свою чергу сприятиме розвитку всього регіону.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30493.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове