Міністерство інфраструктури України


Підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДП «Адміністрація морських портів України», Міжнародним портом Антверпен та Навчальним центром порту Антверпен APEC

10 Грудня 2018, 17:49

Сьогодні, 10 грудня 2018 року, відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з Послом Королівства Бельгія в Україні паном Алексом Ленартсом та директором Міжнародного Порту Антверпен та Навчального Центру порту Антверпен APEC паном Крістофом Вотершутом.

Участь у зустрічі також взяли керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс та представники Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури.  

Володимир Омелян відзначив багаторічну плідну співпрацю між Україною та Бельгією: «Впродовж останніх 15 років велика кількість українських фахівців мала можливість відвідати курси за різними напрямками, організованих навчальним центром APEС. Ми вітаємо обмін досвідом, знаннями та найкращими практиками. Ми зацікавлені у співпраці з портом Антверпен та APEC Антверпен у сфері концесійних проектів, проведення різноманітних тренінгів та надання консультаційних послуг», - зазначив Володимир Омелян.

У присутності Міністра інфраструктури України та Посла Королівства Бельгія в Україні було підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДП «Адміністрація морських портів України», Міжнародним портом Антверпен та Навчальним центром порту Антверпен APEC.

Меморандум закладає підвалини для взаємовигідного співробітництва, зокрема, щодо реалізації інвестиційних можливостей, консультацій та управління діяльністю портів.

Міністр інфраструктури України привітав укладання Меморандуму: «Вітаю  українську та бельгійську сторони з підписанням Меморандуму. Міністерство інфраструктури здійснює реформи у сфері діяльності портів з 2014 року. Незважаючи на агресію Росії на Сході України, в Азовському морі, українські порти мають розвиватись ефективно та стабільно. З огляду на величезний досвід APEC, ми очікуємо на підтримку у таких напрямках, як: організація внутрішнього сполучення водними шляхами, зокрема, мультимодального сполучення; проектування та впровадження портової системи зв’язку; експлуатація та обслуговування шлюзів; управління трафіком; ефективне управління причалами внутрішніх водних шляхів тощо», - підсумував Володимир Омелян.

Посол Королівства Бельгія в Україні подякував українському міністру за дружню та високопрофесійну ноту двосторонніх взаємин та висловив сподівання на посилення співпраці у портовій галузі.

Директор Міжнародного Порту Антверпен у свою чергу зазначив, що підписання Меморандуму про співпрацю з АМПУ є великою подією для бельгійської сторони.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30512.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове