Міністерство інфраструктури України


Аеропорт «Ужгород» відновить повноцінну роботу, - Володимир Омелян

17 Грудня 2018, 14:27

17 грудня 2018 року директор Украероруху Дмитро Бабейчук отримав сертифікат відповідності нормам ЄС Державного підприємства обслуговування повітряного руху України від директора з польотних стандартів EASA Джеспера Расмуссена у м. Кельні (Німеччина). Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкриває своє небо для країни-не члена Європейського Союзу, зокрема, у частині повітряного простору Словаччини.

«Успішне проходження аудиту EASA дасть змогу розпочати регулярні авіаперевезення Київ-Ужгород вже цього року. Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, але і для України в цілому. Ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всієї України», - зазначив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, -«Президент України давав доручення запустити повноцінну роботу аеропорту Ужгороду цьогоріч. Ми це доручення виконаємо».

Міністерство інфраструктури високо цінує внесок EASA у вирішенні питання відновлення польотів в аеропорту Ужгорода. Тривалість міжурядової угоди між Україною та Словацькою Республікою, яка раніше регулювала питання використання повітряного простору Словаччини та аеронавігаційних засобів щодо Ужгородського аеропорту, закінчився влітку 2016 року. Після проведення низки консультацій між Україною та Словаччиною сторонам було вирішено, що однією з умов призначення Авіаційним транспортним агентством у відповідній частині повітряного простору Словаччини є сертифікація EASA, яка вимагається нормами ЄС, що застосовуються до ситуації, коли постачальник, який не є членом ЄС, має намір надавати транскордонні послуги в повітряному просторі держави-члена ЄС.

«Украерорух продемонстрував повну відповідність європейським вимогам своїх систем менеджменту, процедур та технічного забезпечення, що є ще одним доказом визнання ролі України в авіаційній галузі європейською спільнотою та стане додатковим стимулом для розвитку транспортної інфраструктури не лише Західного регіону, а й держави в цілому», - наголосив Дмитро Бабейчук.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30537.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове