Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Грудня 2018, 11:44
Версiя для друку


Держгідрографія гарантує безпеку судноплавства в умовах воєнного стану

18 Грудня 2018, 11:44

Державна установа «Держгідрографія» завершила чергову контрольну перевірку функціонування засобів навігаційного обладнання в умовах воєнного стану. У зв’язку з ситуацією, що склалася у регіоні Азовського моря та Керченської протоки, установа вживає додаткові заходи з навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства в водах України. Перевірку провів керівник установи Олександр Щипцов у Маріуполі, Бердянську, Одесі та Миколаєві згідно з Указом Президента України, постанов Уряду та інших розпорядчих документів. Також в рамках аудиту провели аналіз функціонування філій Держгідрографії в осінньо-зимовий період в умовах воєнного стану.

У зв’язку з ситуацією, що склалася у регіоні Азовського моря та Керченської протоки, для забезпечення адекватного та оперативного реагування на виникнення загроз, впродовж трьох днів тривала перевірка Держгідрографії  роботи в умовах воєнного стану. Рівень навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства в водах України перевіряв керівник установи Олександр Щипцов.

«Перевірка пройшла успішно. Співробітники відповідально відреагували на поставленні завдання. Враховуючи те, що засоби навігаційного обладнання розташовані на узбережжі Чорного та Азовського морів від м. Маріуполь до р. Дунай, а також на р. Дніпро, у віддалених місцях, я особисто обговорив з співробітниками особливості праці в умовах воєнного стану. – зазначив в.о. начальника ДУ «Держгідрографія» Олександр Щипцов. – Також провів необхідний інструктаж з оперативними групами працівників для швидкого реагування на можливі порушення в роботі технічних засобів, підготувати засоби захисту працівників в умовах надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час воєнного стану, тощо».

За словами керівника Держгідрографії одним із головних завдань Держгідрографії під час воєнного стану є забезпечення навігаційно-гідрографічних потреб Військово-Морських Сил України. 

Крім того, служба з навігаційної безпеки судноплавства України мобілізувала зусилля задля створення матеріально-технічних ресурсів і забезпечила роботу гідрографічних суден, автотранспорту.

Також Держгідрографія перерозподілила обов’язкі працівників, які можуть бути призвані до Збройних Сил України, встановила постійний зв'язок з військовими частинами, підрозділами МВС, місцевими органами виконавчої влади та органами самоврядування для взаємодії при вирішенні оперативних питань, які можуть виникнути під час воєнного стану.

Спеціалісти зазначають,  що особливу увагу в установі приділяють надійній роботі системи контролю за надводною обстановкою за допомогою автоматичної ідентифікаційної системи (АІС), системи передавання навігаційної інформації (НАВТЕКС), систем передавання коригуючої інформації глобальної навігаційної супутникової системи (ГНСС) GPS на судна в морі.



ВСІ Новини