Міністерство інфраструктури України


На базі аеропорту «Біла Церква» буде створено міжнародний мультимодальний транспортний вузол, − Володимир Омелян

5 Лютого 2019, 17:25

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної прес-конференції 5 лютого 2019 року представив плани з розвитку авіаційної галузі на 2019 рік. У заході також взяли участь: Олександр Більчук – Голова Державної авіаційної служби України, Микола Божко – керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України, Павло Рябікін – генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», Тетяна Романовська – генеральний директор ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», Сергій Кандауров – директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Володимир Омелян наголосив, що на базі аеропорту «Біла Церква» буде створено міжнародний мультимодальний транспортний вузол: «Розвиток летовищ має мультиплікативний ефект для територій присутності, регіонів та економіки України в цілому. Українські летовища мають стати сучасними авіавузлами, які генерують пасажиропотоки та вантажопотоки. Зокрема, аеропорт «Біла Церква» має величезний потенціал для розбудови, як сучасний транспортно-логістичний хаб центральної частини України. Тому один із ключових проектів на 2019 рік − розвиток міжнародного мультимодального транспортного вузла на базі аеропорту «Біла Церква», − заявив Міністр інфраструктури України.

Аеропорт Білої Церкви має унікальне розташування − 80 км від Києва та 390 км від морських портів Одещини, злітно-посадкову смугу 2500х80 м (при потрібній геометрії для більшості сучасних літаків 2500х45 м), базу технічного обслуговування літаків з ангарами і понад 10 авіакомпаній клієнтів з різних країн та двома базовими авіакомпаніями з України, діючий індустріальний парк  з понад 70 підприємствами, що успішно працюють.

Директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» Сергій Кандауров відзначив: «Головні пріоритети на 2019 рік − відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту «Біла Церква»,  запуск міжнародних авіаційних вантажних перевезень за участі приватних партнерів з логістичного бізнесу, подвійне зростання кількості рейсів для технічного обслуговування і ремонту повітряних суден в ангарах аеропорту. Ми працюємо над тим, щоб на базі Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу створити сучасний транспортно-логістичний і авіаремонтний комплекс, що генеруватиме великий вантажопотік, а в перспективі долучиться до пасажирських авіаперевезень», − підкреслив очільник Білоцерківського вантажного авіакомплексу.

Також Сергій Кандауров висловив вдячність Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України, фахівці якого беруть активну участь у розробці проекту «Міжнародний мультимодальний транспортний вузол на базі аеропорту «Біла Церква».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30667.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове