Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Лютого 2019, 14:52
Версiя для друку


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у 81-й сесії Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН

19 Лютого 2019, 14:52

Сьогодні, 19 лютого 2019 року, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у політичній секції високого рівня «Автоматизація на транспорті» в рамках 81-ої сесії Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН.

Комітет внутрішнього транспорту є найвищим органом Європейської економічної комісії ООН з політики у сфері транспорту. Нормотворча робота Комітету спільно з країнами-учасниками зосереджена на розробці правових інструментів для розвитку ефективних, інтегрованих і безпечних пан’європейських транспортних систем.

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство інфраструктури України активно працює над автоматизацією роботи транспорту, цифровізацією інфраструктури та над її інтеграцією до світової транспортно-логістичної системи.

«Розвиток української інфраструктури є поступальним і відбувається відповідно до світових трендів. Сьогодні ми націлені на створення транспортних систем і рішень завтрашнього дня. Майбутнє транспортної інфраструктури та логістики полягає у максимальній автоматизації всіх процесів і мінімізації людського чинника. Тому ключовими напрямами роботи Міністерства є запровадження цифрової інфраструктури та підвищення безпеки на транспорті. Наша мета − інноваційна транспортна інфраструктура України, що інтегрована у світові транспортні коридори», − заявив Міністр інфраструктури.

Очільник Міністерства повідомив, що в Україні реалізується низка амбітних проектів з автоматизації  роботи транспортної інфраструктури та запровадження інноваційних технологій. «Центр транспортних  технологій HypeUA для реалізації технології hyperloop в Україні, автоматизовані системи управління на залізниці, Єдине морське вікно у морській галузі та електронна система управління портом Е-Port, електронний квиток і розвиток ринку електрокарів в Україні, інтелектуальні транспортні системи у сфері автотранспорту та безпеки руху, включаючи  автоматичну систему зважування в русі Weight-in-Motion, – всі ці та інші проекти й ініціативи вже сьогодні дають абсолютно нову  якість інфраструктури, спрощують процедури міжнародного транзиту та логістики в Україні»,  ̶  наголосив Володимир Омелян. 

За словами Міністра інфраструктури, новітні технології не тільки роблять українську транспорту інфраструктуру сучасною, а й інтегрують її до світових транспортних систем, що відповідає інтересам України, рекомендаціям Європейської економічної комісії ООН та цілям глобального сталого розвитку, які затверджені Генеральною Асамблеєю ООН.

За результатами роботи 81-й сесії Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН було ухвалено Міністерську резолюцію щодо посилення співробітництва, гармонізації та інтеграції в еру транспортної цифровізації та автоматизації.



ВСІ Новини