Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян провів зустріч із Державним секретарем Міністерства фінансів Словацької Республіки Даною Мігер та з Міністром транспорту та будівництва Словацької Республіки Арпадом Ерсеком

20 Лютого 2019, 20:02

В рамках робочого візиту до Словацької Республіки 20 лютого 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Державним секретарем Міністерства фінансів Словацької Республіки Даною Мігер та з Міністром транспорту та будівництва Словацької Республіки Арпадом Ерсеком.

Під час зустрічі із Державним секретарем Міністерства фінансів Словацької Республіки Володимир Омелян обговорив питання розвитку Шовкового шляху, зокрема, організацію та розвиток доставки вантажів з країн ЄС до Китаю і назад через територію України та Словаччини, розбудову логістичних центрів у містах Мукачево, Чоп і Кошице, а також запропонував розглянути можливості розбудови аеропорту «Ужгород».

«Минулого року Україну включили до TEN-T Foreign Investment Action Plan, і якщо ми зі Словаччиною об’єднаємо наші зусилля задля розбудови нових логістичних центрів, ми однозначно матимемо успіх. Після відкриття Бескидського тунелю транзит через Україну та Словаччину може зрости в рази, і ми маємо використати ці можливості», - підкреслив Володимир Омелян.

Державний секретар Міністерства фінансів Словацької Республіки пані Дана Мігер зауважила, що Україна та Словаччина мають єдине стратегічне бачення подальшого розвитку, а розбудова логістичного центру у місті Кошице може перетворити Україну та Словаччину на ворота між Азією та Європою та зробити наші держави одним великим логістичним хабом. Пані Державний секретар запросила Україну приєднатися до Меморандуму щодо розвитку Шовкового шляху, оскільки ця ініціатива має високий міжнародний інтерес та відповідає інтересам України, Словаччини, Китаю, а також ЄС і Азії загалом.

Сторони домовились детально опрацювати питання щодо можливості розбудови логістичних терміналів в Кошиці та Мукачеві та вирішили створити робочу групу, до якої увійдуть представники залізниць України та Словацької Республіки.

Під час зустрічі з Міністром транспорту та будівництва Словацької Республіки Арпадом Ерсеком Володимир Омелян обговорив питання розвитку залізничного та авіаційного співробітництва. У зустрічі також взяли участь представники міністерств оборони, прикординних та авіаційних служб обох країн. Ключовою темою стало обговорення всіх аспектів, пов’язаних із відновленням повноцінної роботи аеропорту «Ужгород».

Словацька сторона конструктивно підійшла до питання відкриття регулярного сполучення в аеропорту «Ужгород». Україна та Словаччина провели розширені переговори, за результатами яких словацька сторона проведе відповідні консультації та протягом двох тижнів поінформує українську сторону.

Сторони також привітали запуск нового залізничного сполучення Мукачево - Чоп - Кошиця. Міністри двох країн домовилися про створення робочої групи, яка опрацює питання розвитку пасажирських та вантажних перевезень, в тому числі, і питання спільного митного та прикордонного контролю.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30701.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове