Міністерство інфраструктури України


Ми задоволені співпрацею з General Electric, - Володимир Омелян

7 Березня 2019, 16:03

Ми задоволені співпрацею з General Electric. Про це 7 березня 2019 року заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із керівництвом компанії, зокрема, віце-президентом Паскалем Швайцером. Участь у зустрічі також взяли представники АТ «Укрзалізниця».

Сторони обговорили актуальні питання співробітництва, особливу увагу акцентували на виконанні договору між Укрзалізницею та General Electric.

Міністр інфраструктури України зазначив, що Укрзалізниця вже отримала 22 тепловози, решта 8 доукомплектовуються на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», вони будуть передані Укрзалізниці в середині березня: «Таким чином, перший етап договору, який передбачає поставку 30 магістральних вантажних тепловозів, буде виконано у повній мірі і відповідно до встановлених термінів.  Ми задоволені співпрацею з General Electric».

Поставлені тепловози експлуатуються на ділянках Запоріжжя-Комиш Зоря-Волноваха та Долинська-Миколаїв, забезпечуючи потребу в перевезеннях вантажів як в напрямку портів Чорного та Азовського морів, так і промислових підприємств східного регіону України. За час експлуатації тепловозів  General Electric вдалося зменшити експлуатаційні витрати за рахунок економії паливно-енергетичних ресурсів та знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу.

Відповідно до договору, Укрзалізниця планує закупити 225 тепловозів виробництва General Electric із рівнем локалізації виробництва близько 40%.

Віце-президент GE Паскаль Швайцер у свою чергу зазначив, що компанія бачить перспективи для розвитку в Україні та відзначив зусилля Міністерства в питанні реформування Укрзалізниці. Також він позитивно оцінив співробітництво компанії із Крюківським вагонобудівним заводом.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30734.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове