Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Березня 2019, 10:37
Версiя для друку


За підтримки Європейського інвестиційного банку відбувся семінар з питань реалізації проектів «Міський громадський транспорт України» та «Підвищення безпеки автомобільних доріг України»

12 Березня 2019, 10:37

У Мінінфраструктури 11 березня 2019 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбувся семінар із питань застосування вимог Європейського інвестиційного банку щодо підготовки тендерної документації, процедур закупівель та вибірки кредитних коштів.

Семінар пройшов за підтримки технічної допомоги ЄІБ для проектів «Міський громадський транспорт України» та «Підвищення безпеки  автомобільних доріг України».

У заході взяли участь представники Антимонопольного комітету України, міських рад та комунальних підприємств.

Віктор Довгань окреслив стан впровадження проекту Міський громадський транспорт України, відзначив позитивну динаміку щодо проектів міста Києва, Луцька, Чернігова, Сум та Харкова, а також звернув увагу на неналежну роботу окремих міст щодо імплементації заходів в рамках проекту.

Представник АМКУ Яна Ткаченко доповіла про стан розгляду повідомлень про державну допомогу суб’єктам господарювання в рамках проектів міжнародних фінансових організацій, та заходи, що вживаються АМКУ для прискорення прийняття відповідних рішень.

Фахівці ЄІБ Іштван Хайнсзингер, Генрі Мойккінен та Джулі Феллер представили презентації щодо аспектів застосування нового Посібника ЄІБ із закупівель, процедури вибірки коштів, моніторингу та звітування.

В рамках обговорення учасники семінару звернули особливу увагу на умови поставки продукції, місцеві преференцій, графіки та плани закупівель, форми документів для вибірки коштів, вибір ставки кредитування.

Інформація отримана в рамках семінару стане підґрунтям для належної підготовки тендерної документації та проведення тендерного процесу. 

EIB workshop on disbursements and monitoring Ukraine Transport Framework Loans

Procurement in projects financed by the EIB 



ВСІ Новини