Міністерство інфраструктури України


Спільно з європейськими партнерами ми розвиватимемо інфраструктуру Азовського регіону, - Володимир Омелян

13 Березня 2019, 19:49

13 березня 2019 року Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів зустріч із представниками Європейської Бізнес Асоціації щодо перспектив розвитку Азовського регіону, зокрема, Азовського судноремонтного заводу.

Участь у нараді взяли: виконавчий директор Європейської  Бізнес Асоціації Ганна Дерев’янко, виконавчий директор ТОВ «Керуюча компанія «Маріупольська інвестиційна група» Олег Іванюшенко, представники Азовського судноремонтного заводу, Адміністрації морських портів України та Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства при Міністерстві інфраструктури SPILNO.

Міністр інфраструктури України наголосив, що Україна ніколи не дозволить Російській Федерації анексувати Азовське море, українські порти на Азові, а також прилеглу інфраструктуру.

«Позиція Президента України чітка: присутність України на морі - важливий державний інтерес. Міністерство інфраструктури, зі свого боку, робить все можливе для максимальної ефективності роботи українських портів, включаючи ті, що знаходяться на Азові. Ми національні інтереси не здаємо», - наголосив Володимир Омелян.

За його словами, розбудова інфраструктури Азовського регіону, реалізація спільних з європейськими партнерами проектів дозволить  посилити не тільки Маріуполь і Бердянськ, а й Схід України загалом.

«Важливим об’єктом є Азовський судноремонтний завод, це найбільше багатопрофільне підприємство на Азовському узбережжі. Маріупольський морський порт та Азовський судноремонтний завод - ключові підприємства, що забезпечують присутність України у водах Азовського моря. В умовах російської агресії на Сході України та в Азовському морі для нас надважливо, щоб інфраструктура Азова і надалі успішно функціонувала», - наголосив Володимир Омелян.

За результатами зустрічі сторони домовились створити робочу групу щодо визначення переспектив розвитку Азовського судноремонтного заводу.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30744.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове