Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Березня 2019, 14:45
Версiя для друку


Все починається з доріг: і якісна економіка, і ефективна держава, - Володимир Омелян під час робочої поїздки до Рівненської області

14 Березня 2019, 14:45

14 березня 2019 року в рамках робочої поїздки Західною Україною Міністр інфраструктури України Володимир Омелян проінспектував стан автодоріг Рівненської області та оглянув інші інфраструктурні об’єкти.

«Все починається з доріг: і якісна економіка, і ефективна держава. Я радий, що вперше за десятиліття і Президент, і Уряд, і Парламент в цьому одностайні. По програмі Президента чітко видно, що його наступні п’ять років передбачають, що логістика і туризм – це один із драйверів економіки України», - наголосив Володимир Омелян.

Він також відзначив, що стабільність політичної ситуації дає можливість державі планувати і здійснювати реформи, які вимагають часу: «Уряд Арсенія Яценюка втримав ситуацію і дав Україні можливість втілювати зміни. Уряд Володимира Гройсмана вже втілює ці зміни в життя. Важливо - зберегти цей тренд».

«Дороги ремонтуються там, де не ремонтувались останні 30-40 років. Ефективно працює Дорожній Фонд. Минулого року на ремонт шляхів Рівненської області спрямовано більше 650 млн гривень, це у десять разів більше, ніж 2013 року. У 2019 році передбачено більше 900 млн гривень. Наша мета - зручне сполучення між областями України, а також між населеними пунктами всередині областей”, - додав очільник Міністерства.

За його словами, Укравтодор розпочинає проектування реконструкції дороги М-06 на ділянці Львів – Рівне із розширенням її до 4 смуг руху та будівництвом об’їздів населених пунктів. Після закінчення реконструкції економія часу в дорозі від Львова до Рівного без порушення правил дорожнього руху зменшиться майже удвічі - до 1,5 години.

«Реконструкція цієї дороги стане імпульсом для економічного розвитку регіону та забезпечить підвищення рівня дорожньої безпеки. Також розпочалось проектування південного об’їзду міста Дубно у Рівненській області, що дозволить вивести весь транзитний автотранспорт, що прямує по дорогах М-06 Київ-Львів-Чоп та М-19 Доманово-Тернопіль-Чернівці, за межі міста та приміської зони. Ми створюємо нову інфраструктуру», - наголосив Володимир Омелян.

Під час зустрічі із Головою Рівненської обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком Міністр наголосив, що Рівненщина має хороші показники освоєння субвенцій Дорожнього фонду у 2018 році, і 2019 року необхідно втримати динаміку розбудови мережі автошляхів області. Сторони також обговорили роботу габаритно-вагових комплексів та контроль за якістю дорожніх робіт.

«Західна Україна краще використала ці три роки для відновлення своєї дорожньої магістралі. У набагато гіршому стані перебувають дороги Півдня. І саме тому ми зараз все більше і більше ресурсів і зусиль спрямовуємо туди – на Південь і Схід України. На Сході іде війна, і ми повинні дати людям можливість відчувати себе повноцінними громадянами, незважаючи на те, що літають міни та гуркотять гармати. Південь України був повністю знищений великими вантажівками, зерновозами. Інколи навіть везли метал і, безумовно, це відбилося на якості доріг. Коли всі лають владу, то забувають, що приватні компанії приватними перевантаженими вантажівками руйнують українські дороги, а потім ці ж водії, власники цих компаній, співробітники цих компаній виходять і публічно звинувачують владу, що дороги погані. Люди, нам треба теж бути свідомими, якщо ми дбаємо про українські дороги, то це не влада їх знищує, а кожен з вас. Я знаю, що Україна – це крута нація і ми будемо лідерами Європи», - заявив Володимир Омелян.



ВСІ Новини