Міністерство інфраструктури України


Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою на Тернопільщині

16 Березня 2019, 14:22

 16 березня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою на Тернопільщині. Разом із Головою Тернопільської ОДА Степаном Барною очільник Міністерства проінспектував стан доріг області та оглянув місце розбудови Чортківської об’їзної дороги.

Володимир Омелян наголосив, що Президент України Петро Порошенко визначив пріоритетом в галузі інфраструктури відновлення українських автошляхів: «Завдяки підтримці Президента ми маємо гарантоване джерело фінансування робіт – Дорожній фонд, з якого у 2019 році до Тернопільщини має надійти 444,3 млн грн на дороги державного значення та 393,1 млн грн - субвенція на ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності. З великих проектів – заплановано будівництво об’їзної дороги Чорткова, яка пройде до межі Чернівецької області», - заявив міністр. За словами Міністра інфраструктури, з 2014 по 2018 роки Тернопільська область отримала на відновлення автошляхів 2 млрд 675 млн гривень, це в 6 разів більше, ніж з 2008 по 2013 роки: «Уряди Яценюка та Гройсмана - перші Уряди, що звернули увагу на стан доріг Тернопільщини. На відремонтованій автодорозі М-09 Тернопіль − Львів – Рава - Руська (на м. Люблін, Польща) трафік транспорту зріс з 12 тис. одиниць транспортних засобів на добу до 32 тис. Відновлено також автодорогу державного значення М-19 Тернопіль – Кременець, яка скорочує шлях до Карпат як мінімум на 80 км».

Степан Барна наголосив, що відновлення автошляхів - реформа, яку бачать і підтримують понад 50% мешканців Тернополя та області: «Вперше за багато років ми ремонтуємо дороги місцевого значення. Крім того, ми відремонтували дороги Тернопіль - Львів і Тернопіль - Хмельницький. За підтримки Президента України, Уряду та Міністра інфраструктури ми і надалі розбудовуватимемо дорожню мережу області».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30753.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове