Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян із робочою поїздкою на Полтавщині

21 Березня 2019, 13:27

21 березня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою у Полтавській області. Очільник Міністерства проінспектує стан автошляхів державного та місцевого значення, проведе зустрічі з громадами та відвідає ключові інфраструктурні об’єкти.

На зустрічі з мешканцями Лохвицького району Міністр інфраструктури наголосив, що вперше за історію України транспорт та інфраструктура – в центрі уваги Президента, Уряду та Міністерства.

«Все починається з доріг. За 10 років, з 2003 по 2013 включно, відремонтовано 7290 км доріг. Ми відремонтували стільки ж за останні 4 роки. 10 років і 4 – результат той самий. Сьогодні, знаючи, яким був стан транспорту та інфраструктури, і знаючи, яким він є зараз, скажу одне: нас нищили зсередини навмисно, аби потім віддати Росії бідними, голодними і роз’єднаними. Сьогодні ми дорогами зшиваємо Україну. В кожній області без виключення ми ремонтуємо автошляхи і мости», - заявив Володимир Омелян.

Він також повідомив, що держава виділить фінансування на відновлення мосту через р. Сулу біля с. Млини, який було зруйновано через перевантаження великовагового транспорту підприємств агропромислового та нафтогазового комплексів, які проводять свою діяльність на території  Лохвицького району.

«Ми розуміємо критичну важливість цього мосту для вашого міста. Ми впевнені, що знайдемо цього року кошти у обсязі 80-90 млн гривень на відновлення мосту. Але має бути співфінансування держави і бізнесу. Бізнес в цьому мості не менш зацікавлений, аніж місцяни, і, безумовно, держава», - наголосив Міністр інфраструктури.

Він також позитивно оцінив досвід мешканців села Млини Лохвицького району, де в минулому році за рахунок коштів з районного та сільського бюджетів було облаштовано майданчик для встановлення мобільного вагового комплексу загальною вартістю близько 4 млн грн.  За неповних три місяці роботи комплексу працівниками Служби безпеки на транспорті Полтавської області та Лохвицького відділу Головного управління національної поліції у Полтавській області було виявлено близько 100 порушень щодо перевантаження великогабаритних автомобілів та накладено штрафів на 400 тис. грн.

«Дякую громаді, що ви самостійно знайшли кошти і встановили ГВК, за час його роботи вже зафіксовані суттєві порушення і стягнуто великі штрафи. Другий крок – це встановлення автоматичних систем зважування, щоб не було людського фактору. Коли перевантаження є незначним, буде просто приходити штраф, якщо значне – одразу сигнал поліції, вона зупиняє цей автомобіль для повного розвантаження», - додав очільник Міністерства.

 





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30773.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове