Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Березня 2019, 11:55
Версiя для друку


Перший етап стратегічного співробітництва з постачання локомотивів General Electric для Укрзалізниці успішно завершено, − Володимир Омелян

22 Березня 2019, 11:55

Перший етап стратегічного співробітництва з постачання локомотивів General Electric для Укрзалізниці успішно завершено. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 22 березня 2019 року, під час огляду виробничих потужностей ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» у рамках робочої поїздки до м. Кременчук Полтавської області.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян разом із головою правління АТ «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим, головою наглядової ради − президентом ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимиром Приходьком, представниками компанії General Electric Transportation оглянув тепловози ТЕ33АС серії Evolution, що пройшли дооснащення у цехах Крюківського заводу. У рамках виконання контракту із заводу до депо Укрзалізниці мають бути відправлені останні 5 із 30 поставлених тепловозів General Electric.   

 «Перший етап стратегічного співробітництва з постачання локомотивів General Electric для Укрзалізниці успішно завершено. Укладений минулого року за підтримки Президента України мільярдний контракт з General Electric уже дає позитивний мультиплікативний ефект. Вперше за 10 років Укрзалізниця отримала нові локомотиви. Залучено нову техніку, технології, інвестиції. Додатково завантажені виробничі потужності Крюківського заводу та суміжних підприємств, створено нові робочі місця. Все це має бути тільки початком розвитку залізничної галузі України. Майбутнє Укрзалізниці у співробітництві із стратегічними партнерами та  залученні світових та європейських інвесторів у рамках державно-приватного партнерства. Необхідно поглиблювати та розширювати спільну роботу вже з наявними партнерами та залучати нових», − заявив Володимир Омелян.

Він також зазначив, що локомотиви General Electric – перший новий рухомий склад, який отримала Укрзалізниця за останні 26 років: «Знаю, що українці хочуть все завтра. Ми зробили те, чого не було 26 років. Це перші нові тепловози, які Укрзалізниця отримала за 26 років, до цього жодної нової техніки не закуповувалось. Насправді ми зробили це в рекордний термін, незважаючи на складні переговори. GE дуже задоволені співпрацією з Крюківським заводом, задоволені високою якістю робіт, і абсолютно реально найближчим часом досягти рівня локалізації у 40%. І нам важливо не втрачати темп, щоб ще мінімум 15 нових локомотивів було передано Укрзалізниці».

Очільник Міністерства наголосив, що прийняття Верховною Радою України розробленого проекту закону про залізничний транспорт та залучення стратегічних інвесторів сприятиме швидкому розвитку залізничної галузі: «Повне оновлення рухомого складу, модернізації колії та всієї інфраструктури, розвиток високошвидкісної залізниці та євроколії, підвищення добробуту залізничників  – все це можливо за умови якомога скорішого схвалення парламентом закону про залізницю, запровадження приватної тяги та залучення стратегічних інвесторів», − зазначив Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року в присутності Президента України Петра Порошенка було підписано угоду між АТ «Укрзалізниця» та компанією «General Electric», що передбачає модернізацію локомотивного парку і поставку нових локомотивів на суму 1 млрд дол. США і терміном 15 років. Перша партія з 30 локомотивів передбачає локалізацію виробництва на рівні 10%, в подальшому локалізація має зрости до 40%.

Фоторепортаж за посиланням: /gallery/73.html



ВСІ Новини