Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Березня 2019, 13:29
Версiя для друку


Володимир Омелян ознайомився з ходом будівництва шляхопроводу у місті Херсон

26 Березня 2019, 13:29

Сьогодні, 26 березня 2019 року, під час робочої поїздки до Херсонської області Міністр інфраструктури України Володимир Омелян ознайомився з ходом будівництва шляхопроводу на проспекті Адмірала Сенявіна – вулиці Залаегерсег у місті Херсон.

Шляхопровід має поліпшити транспортне сполучення у м. Херсон через підвищення пропускної здатності автомобільної дороги Е 97/ М-17 та, найголовніше, – забезпечити належний рівень безпеки руху.

Міністр інфраструктури зауважив, що вперше Уряд за підтримки Президента України звернув належну увагу на проблему безпеки руху, прийнято Програму безпеки руху до 2020 року, 5% Дорожнього фонду йде на проекти з безпеки руху: «Приємно бути на місці майбутньої нової розв’язки в Херсоні. Я радий, що Херсон приєднався до Bridge Competition по Україні. Я думаю, що такому проекту може позаздрити навіть Київ. Це правильні інвестиції, які запускають українську економіку і це ті інвестиції, які дають розвиток для всієї громади. Я дуже вдячний Президенту України, завдяки його підтримці створено Дорожній фонд. Якщо раніше всі дороги ремонтувалися обіцянками, то зараз ми маємо фінансування. Дорожній фонд росте з кожним роком: в минулому році це було 35 млрд, в цьому році це більше 50 млрд, в наступному – це буде більше 75 млрд гривень. Це правильна логіка розвитку держави».

«Херсонщина - козацький край, а козаки завжди все робили спільно. Я дуже радий, що ми підтвердили це через століття. Ми маємо спільне фінансування як з боку міста, області, так і з Дорожнього фонду. Об’єкт складний, загальна тривалість будівництва приблизно 40 місяців. Але я переконаний, що ми збудуємо його на десятки, можливо, навіть на сотні років», - підсумував Володимир Омелян.

Запланована вартість будівництва становить 514 млн 283 тис гривень, у 2019 році має бути профінансовано близько 340 млн гривень. Проект співфінансується за рахунок Дорожнього фонду та Державного фонду регіонального розвитку, місцевого бюджету. Запланований Строк реалізації проекту - 2017 – 2019 рр.

Шляхопровід по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег з підходами через залізницю у м. Херсоні поліпшить умови транспортного сполучення у м. Херсон шляхом збільшення пропускної здатності автомобільної дороги Е97/М-17 (Р-47), що проходить містом по Бериславському шосе. Розв’язка на різних рівнях та відокремлення руху пішоходів та автомобілістів забезпечать максимальну безпеку дорожнього руху. Шляхопровід відкриває нові перспективи: підвищення ефективності комерційних перевезень, можливість використання довгомірних транспортних засобів для перевезення негабаритних вантажів і контейнерів, магістраль неперервного руху до нового перспективного району у м. Херсон, поліпшення екології через скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу, зменшення часу та постійної швидкості руху транспорту.

 



ВСІ Новини