Міністерство інфраструктури України


Інфраструктура України поступово модернізується та інтегрується до ЄС, − Володимир Омелян

28 Березня 2019, 16:23

28 березня 2019 року в рамках робочого візиту до м. Бухарест (Румунія) Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Генеральним Директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм і Віце-президентом  Європейського інвестиційного банку Вазилем Гудаком.

Під час зустрічі з Директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм було детально обговорено питання двостороннього співробітництва у транспортній галузі, модернізація інфраструктури України та запровадження європейських стандартів.

На початку зустрічі Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подякував ЄС за підтримку України у боротьбі з російською агресією і допомогу у відновленні інфраструктури Азовського регіону. Очільник Міністерства наголосив, що модернізація інфраструктури Приазов’я є питанням національної безпеки і Міністерство спільно з європейськими партнерами опрацьовує проекти покращення автомобільного та залізничного сполучення з Маріуполем і Бердянськом.

«Попри російську агресію, інфраструктура України поступово модернізується та інтегрується до ЄС. З включенням до Транс’європейської транспортної мережі та Індикативного плану розбудови TEN-T, приєднанням до Європейського механізму взаємодії Connecting Europe Facility Україна стала важливим учасником загальноєвропейської транспортно-логістичної системи», − заявив Володимир Омелян.

Також сторони обговорили низку інших важливих питань двостороннього співробітництва, у тому числі, план заходів на 2019−2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року «Drive Ukraine 2030», підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, лібералізацію автоперевезень, зокрема, спрощення процедур видачі дозволів ЄКМТ на міжнародні автомобільні перевезення.

Під час зустрічі з Віце-президентом  Європейського інвестиційного банку Вазилем Гудаком Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив питання реалізації спільних проектів з модернізації та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг, електрифікації залізниці, реконструкції аеропортової інфраструктури, залучення інвестиції у морську та річкову галузь.  

Віце-президентом  Європейського інвестиційного банку Вазиль Гудак привітав приєднання України до Європейського механізму взаємодії і дав позитивну оцінку інфраструктурним реформам в Україні.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30795.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове