Міністерство інфраструктури України


Укрпошта ввела в обіг марку «Валерій Лобановський»

18 Квітня 2019, 12:37

Сьогодні, 18 квітня 2019 року, Укрпошта до 80-річчя від Дня народження видатного футболіста і тренера Валерія Лобановського ввела в обіг марку  «Валерій Лобановський. 1939−2002 рр.».

Урочиста церемонія спецпогашення відбулася за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, дочки тренера – Світлани Лобановської, генерального секретаря Федерації футболу України Юрія Запісоцького та зіркових вихованців Валерія Лобановського − володарів «Золотого м’яча» − Ігоря Бєланова та Володимира Бессонова, видатного футболіста та тренера Олексія Михайличенка.

«Життєва історія легендарного Валерія Лобановського доводить – аби стати майстром своєї справи, людиною, визнаною у світі та в Україні, треба дуже багато працювати. Якщо ти хочеш, щоб тобі все вдавалося, ти повинен жити роботою. Успіх – це не випадок, не збіг обставин, а 99% важкої праці і 1% таланту. Він був вимогливий до людей, але він також був мегавимогливий до себе і, водночас, дуже скромний. При всіх його талантах він міг бути мультимільйонером, але на першому місці для нього завжди була робота, команда та Україна. Саме ці якості повинні бути в пріоритеті у кожного, щоб наша країна була успішною», − заявив Володимир Омелян.

«Я починав свою кар'єру з футболу і ця марка для мене особлива. Лобановський - це символ України, що об'єднує. Марка із його зображенням сьогодні потрапить до каталогів пошт 192 країн світу. Впевнений, що вона буде користуватися попитом серед вболівальників футболу незважаючи на те, за який клуб вони вболівають», - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Марка «Валерій Лобановський. 1939−2002 рр.» випущена накладом 130 тис. примірників, її вартість 8 гривень. З 18 квітня 2019 року знак поштової оплати можна буде придбати у спеціалізованих точках з продажу філателістичної продукції.

Всього за роки незалежності Укрпошта випустила 1600 марок та блоків, які розповідають про історію, культуру, архітектуру та природні пам’ятки, видатних особистостей, сучасність, спортивні досягнення.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30841.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове