Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Травня 2019, 17:25
Версiя для друку


Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів зустріч щодо поточного стану та подальших кроків реалізації концесійних проектів у портах Ольвія та Херсон

2 Травня 2019, 17:25

02 травня 2019 року в Міністерстві інфраструктури України відбулася зустріч під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна з представниками Європейського Банку Реконструкції та Розвитку та Міжнародної Фінансової Корпорації щодо поточного стану та подальших кроків реалізації пілотних проектів у портах Ольвія та Херсон, зокрема, проведення концесійних конкурсів.

На зустрічі були присутні: очільник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, Голова Міжнародної Фінансової Корпорації Джейсон Пеллмар, керівник сектору інфраструктури Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в Україні Марк Магалецький тощо.

Під час зустрічі Володимир Омелян зазначив, що Мінінфраструктури й надалі всіляко сприятиме реалізації пілотних концесійних проектів, які вже знаходяться на фінальній стадії. Окрім цього, Міністр наголосив, що Міністерство планує завершити погоджувальні процедури щодо конкурсної документації до кінця травня і вже у червні 2019 року оголосити про проведення рівного, конкурентного та прозорого конкурсу.

Володимир Омелян також зазначив, що реалізація пілотних проектів у Миколаєві та Херсоні  сприятиме залученню приватного бізнесу та міжнародних інвесторів, що в поєднані з гарантіями держави забезпечить новий рівень управління інфраструктурними проектами та сприятиме розвитку механізму державно-приватного партнерства в Україні.

У свою чергу, представники Міжнародних фінансових організацій висловили подяку Міністру за плідну співпрацю та сприяння у реалізації пілотних концесійних проектів, а також підтримали проект Закону «Про концесії» № 8125, що наразі перебуває на етапі підготовки до другого читання.



ВСІ Новини