Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян провів розширену нараду щодо відновлення українських автошляхів у поточному році

28 Травня 2019, 16:01

Сьогодні, 28 травня 2019 року, Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів нараду щодо стану підготовки, фінансування та виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування у 2019 році.

У нараді взяли участь: заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, Державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, керівник Укравтодору Славомір Новак, представники АТ «ДАК «Автомобільні дороги України», дочірніх підприємств обласних автодорів та служб автомобільних доріг України.

Володимир Омелян зазначив, що Урядом забезпечено всі необхідні ресурси для стабільного фінансування дорожньої галузі: «Створено Дорожній фонд. У нас стале фінансування дорожніх робіт. Тому я прошу всіх уважно відноситися до виконання своєї роботи. Всі гроші повинні витрачатися виключно на дороги. Ми запустили процес відновлення автошляхів з нуля у 2014 – 2015 роках і повинні нарощувати темпи. Ми повинні захистити Дорожній Фонд, щоб в наступному році Україна отримала 75 мільярдів гривень. Ми докладаємо політичних зусиль, щоб до Дорожнього Фонду додалося ще 50 мільярдів гривень. Але показники мають бути гарними. Нам дуже важливо щоб на кінець року у нас був мінімум той самий кілометраж результат, що і минулого року».

Окрему увагу Міністр інфраструктури приділив якості виконання робіт та наголосив, що контроль відбувається не тільки з боку державних інституцій, а й з боку громадських ініціатив.

Міністр інфраструктури позитивно відзначив роботу Дніпропетровської, Полтавської, Одеської та Львівської областей, але наголосив на низькому рівні виконання робіт у Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській, Рівненській, Київській, Запорізькій та Донецькій областях.

«Я розумію об’єктивну ситуацію, але показники тривожні. Ви повинні демонструвати темпи та результати роботи. Ми всі повинні сконцентруватися на тому, щоб давати якісний результат», - наголосив Володимир Омелян.

Керівник Укравтодору Славомір Новак зазначив, що в цьому році на дороги державного значення виділено 18,5 млрд грн: «Окрім виділених коштів, ми маємо декілька окремих бюджетних програм. Переліком фінансування передбачено 280 об’єктів, з яких на  243 об’єкта вже розроблена проектна документація та завершені процедури закупівлі. Багато об’єктів мають перехідні договори, що є дуже гарною тенденцією, оскільки ми плануємо на роки вперед. Рівень виконання робіт на цей час складає 20%, що є вищим показником, ніж минулого року».

Очільник Укравтодору зупинив окрему увагу на проблемі блокування тендерів та зазначив, що в більшості  випадках тендери заблоковані однією і тією ж компанією: «Дане питання ми вирішуємо в робочому порядку з АМКУ, готуємо методичні рекомендації, щоб не допускати недобросовісні компанії до тендерів та формувати «чорний список».

Заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що профільним департаментом Міністерства  інфраструктури буде проведено перевірку та аналіз очікуваної вартості всіх проектів. «За останні роки місцеві автодори мають безпрецедентне фінансування і ми маємо забезпечити належну якість виконання робіт. Окрема увага має бути приділена ключовим автомагістралям, які проходять через області. Окрім того, в найкоротший термін має бути вирішено питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам АТ «ДАК «Автомобільні дороги України», - підкреслив Юрій Лавренюк.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30908.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове