Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян зустрівся із Міністром транспорту і будівництва Словацької Республіки Арпадом Ершеком

6 Червня 2019, 18:28

В рамках візиту до м. Люксембург Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Міністром транспорту і будівництва Словацької Республіки Арпадом Ершеком.

Міністр інфраструктури України подякував своєму колезі за ефективну співпрацю між Україною та Словаччиною щодо розвитку інфраструктури, зокрема, щодо відновлення роботи аеропорту «Ужгород».

Так, з 15 березня 2019 року авіакомпанія "Мотор Січ" розпочала виконання рейсів з аеропорту "Ужгород" на маршруті: Київ - Ужгород - Київ через Львів (рейси здійснювалися щоп’ятниці), а з 3 червня 2019 року виконується прямий регулярний рейс за маршрутом: Київ - Ужгород - Київ (тричі на тиждень).

Володимир Омелян зазначив, що стабільне функціонування аеропорту «Ужгород» є вкрай важливим для Закарпаття, всієї України, а також для розбудови інфраструктури на кордоні Україна-ЄС.

Міністр інфраструктури України також позитивно відзначив розвиток залізничного сполучення між країнами. Так, у графіку руху на 2018/2019 рік у сполученні зі Словаччиною курсує дві пари поїздів сполученням Чієрна над Тисою – Чоп та Кошице – Чоп.

«А з 9 червня 2019 заплановано курсування двох пар поїздів сполученням Кошице – Мукачево – Кошице. Пасажиропотік між нашими країнами зростає, і це хороший знак, що свідчить про розширення двосторонньої кооперації», - наголосив український міністр.

За його словами, з метою організації доставки вантажів в контейнерах з країн ЄС до Китаю і навпаки, Україна приділяє велику увагу розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, спрямованого на реалізацію потенціалу нового Шовкового шляху.

Міністр транспорту і будівництва Словацької Республіки Арпад Ершек, у свою чергу, позитивно відзначив динаміку розвитку українсько-словацьких взаємин у сфері транспорту та інфраструктури та наголосив, що Словаччина є і буде другом та надійним партнером України.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30942.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове