Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Червня 2019, 15:19
Версiя для друку


Володимир Омелян зустрівся з керівниками компанії Ryanair та Hutchison Ports

7 Червня 2019, 15:19

В рамках робочої поїздки до Лондону (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії), Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся з керівниками компанії Ryanair та Hutchison Ports.

Під час зустрічі із Ryanair Володимир Омелян наголосив, що вихід цього найбільшого європейського авіаперевізника на український ринок здійснив позитивний вплив на розвиток ринку авіаційних послуг в Україні: «Ryanair – революція в небі України. Ми маємо рекордні зростання пасажиропотоків у порівнянні з 2013-2015-2017 роками, значне зниження середньої вартості квитків, розширення географії польотів та, головне, - прозору і чесну конкуренцію на ринку. Очікуємо на Ryanair у регіональних летовищах».

За словами Володимира Омеляна, співпраця з Ryanair має набагато ширший вимір, ніж авіаційні пасажирські перевезення. Так, Міністерство інфраструктури твердо вірить, що впровадження технологій та інновацій у транспортному, поштовому та інфраструктурному секторах є гарантією сталого розвитку країни. «Таким чином, ми розвиваємо цифрові інфраструктурні проекти в тісній співпраці з українськими технологічними компаніями. Крім активної цифровізації транспортного сектору, Міністерство інфраструктури відкрито для революційних підходів в управлінні. Саме тому ми прагнемо до використання інноваційних інструментів, автоматизації більшості процесів, аналізу великих обсягів даних і розглянемо можливість впровадження технології blockchain в електронному урядуванні», - наголосив український Міністр.

За його словами, Україна має всі необхідні компоненти для створення технологічних гігантів завтрашнього дня.

«Я твердо переконаний, що наміри Ryanair використовувати переваги місцевого технологічного ринку не тільки покращать ІТ-компонент вашої компанії, але й створять додаткові цінності. Мова йде про створення створення Центру досліджень і розробок. Враховуючи той факт, що Україна є одним з найбільших IT-центрів у Східній Європі, має сильну державну підтримку ІТ-індустрії і близька до Європи, ми сподіваємося на подальшу співпрацю у цій сфері», - додав Володимир Омелян.

Під час зустрічі із керівництвом компанії Hutchison Ports Міністр інфраструктури України заявив, що Україна очікує на великих світових інвесторів, і концесія – перспективна форма співпраці на базі державно-приватного партнерства.

Керівники компаній Ryanair та Hutchison Ports, у свою чергу, подякували міністру інфраструктури України за прозору та відкриту політику українського уряду та підтвердили, що Україна є цікавою для інвесторів.



ВСІ Новини