Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Червня 2019, 16:53
Версiя для друку


Володимир Омелян провів зустріч із Генеральним Секретарем Міжнародної Морської Організації Кітаком Лімом

7 Червня 2019, 16:53

7 червня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом у м. Лондон (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії). В рамках візиту Міністр інфраструктури України провів зустріч із  Генеральним Секретарем Міжнародної Морської Організації Кітаком Лімом.

Сторони обговорили розвиток морської галузі України, зокрема, питання екології в українських портах та безпеки судноплавства. Під час зустрічі досягнуто принципової домовленості про поширення на Україну програми технічного співробітництва, яка реалізується Секретаріатом ІМО відповідно до Меморандуму про співробітництво між ІМО та ЄБРР від 8 лютого 2018 року. Володимир Омелян висловив вдячність за рішення включити Україну до переліку країн, що беруть участь у проектах Меморандуму. За його словами, участь у проектах в рамках Меморандуму матиме позитивний вплив на розвиток українських портів.

Також Володимир Омелян порушив питання можливості залучення наявного в ІМО інструментарію для безумовного виконання Російською Федерацією наказу Міжнародного трибуналу з морського права та повернення військових кораблів та моряків в Україну.

Міністр інфраструктури зазначив, що українські порти активно працюють над реалізацією проекту  «Ukrainian Ports are Going Green»: «Реалізація проекту сприятиме збереженню та покращенню навколишнього середовища. Дана концепція матиме позитивний вплив не тільки на Чорноморський регіон, але також слугуватиме прикладом успішної взаємодії українських портів з ІМО. Всі найкращі тенденції, які зараз обговорюються у світовій морській індустрії, були зібрані у концепції «Ukrainian Ports are Going Green», зокрема, це моніторинг навколишнього середовища (повітря і води), очищення баластних вод, концепція Just in Time (JIT) тощо».

Володимир Омелян висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю та продовження консультацій з ІМО під час 101-ї сесії Комітету з питань морської безпеки щодо подальшої розробки більш детальної програми співпраці в рамках Меморандуму та проекту «Ukrainian Ports are Going Green».



ВСІ Новини