Міністерство інфраструктури України


Укрпошта презентувала серію марок «Збройні формації Української революції 1917-1921 рр.»

9 Червня 2019, 15:55

Сьогодні, 9 червня 2019 року, Укрпошта презентувала нову серію поштових марок «Збройні формації Української революції 1917-1921 рр.».

Урочиста церемонія спецпогашення відбулася у центральній залі Національного військово-історичного музею за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, заступника директора Інституту національної пам’яті Володимира Тилищака та заступника директора музею Ярослава Тинченка.

«Я б дуже хотів подякувати всім авторам, які долучилися до створення цієї марки. Інституту національної пам’яті, який всіляко плекає наші потуги і нагадуємо, що немає нового, немає чогось надзвичайного, немає магії – історія розвивається по спіралі. І сьогодні, в ХХІ столітті, ми знову, в першу чергу, відстоюємо свою державу, силу і зброю. Тому так само, як ці воїни стояли 100 років тому за Україну, українці знову стоять на східних теренах нашої держави», − заявив Володимир Омелян.

Це спільний проект Укрпошти та Українського інституту національної пам’яті на вшанування 100-річчя подій Української революції.

Серію, яка побачить продовження і наступного року, розпочинають дві поштові марки «Стрілець Української Галицької Армії» і «Козак кінного полку Чорних запорожців».

Номінал марок – 8,00 грн. Тираж кожної марки – 130 000 примірників.

Автор поштових марок, конвертів «Перший день» - Валерій Руденко, український художник, відомий філателістам за серіями поштових марок «Локомотивобудування в Україні», «Вагонобудування в Україні», «Історія пожежного транспорту».





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30948.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове