Міністерство інфраструктури України


Володимир Омелян провів зустріч із представниками Міністерства національної безпеки США

28 Червня 2019, 21:22

В рамках робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із Брайаном Варе - заступником секретаря Міністерства національної безпеки США з питань кібербезпеки, інфраструктури та політики стабільності.

Володимир Омелян поінформував американських колег про те, що Міністерство інфраструктури України приділяє велику увагу посиленню кібербезпеки та захисту об'єктів критичної інфраструктури.

«Кібербезпека - складова національної безпеки. На рівні Уряду ми створили галузевий центр, який має виробити системні кроки з метою убезпечення України від кібератак. Беручи до уваги, що Сполучені Штати Америки є однією з найбільш досвідчених і компетентних держав у сфері кібербезпеки, ми матимемо за честь встановити широку співпрацю з Міністерством національної безпеки США», - заявив український урядовець.

За його словами, Україні цікавий досвід США щодо розробки відповідного законодавства, вироблення програм захисту об’єктів критичної інфраструктури, створення умов для фінансування найважливіших заходів захисту інфраструктури, у тому числі, реалізованих за програмами НАТО, та проведення навчальних програм для спеціалістів.

«Ми будемо щиро вдячні, якщо Сполучені Штати Америки та Міністерство національної безпеки США допоможуть нам у розробці програм кібербезпеки в Україні, особливо у сфері транспортної та поштової інфраструктури», - акцентував Володимир Омелян.

Офіційні представники Міністерства національної безпеки США у свою чергу привітали ініціативи України щодо посилення кібербезпеки в інфраструктурній сфері та висловили готовність надати Україні відповідну експертну допомогу.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/30983.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове