Міністерство інфраструктури України


Стратегічна сесія з планування роботи Мінінфраструктури: концепція розвитку річкового транспорту

5 Липня 2019, 15:33

5 липня, напередодні професійного свята працівників морського та річкового транспорту, працівники Мінінфраструктури, Морської адміністрації, фахівці державного сектора галузі річкового транспорту організували стратегічну сесію з планування роботи Мінінфраструктури, присвячену Стратегії розвитку річкового транспорту України. Захід відбувся за підтримки спільного українсько-канадського проекту технічної допомоги, що сприяє реалізації зобов’язань Уряду України щодо запровадження комплексних реформ у країні відповідно до державних програм, національних та міжнародних угод, зокрема «Проекту підтримки СКМУ: стратегічне планування та моніторинг», та Керівного комітету з питань реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро».

З вітальним словом до присутніх за дорученням Міністра Володимира Омеляна звернувся генеральний директор Директорату морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Олександр Басюк, який привітав всіх із Днем працівників морського та річкового транспорту, наголосивши, що галузь має складну місію. І полягає вона в тому, що, орієнтуючись на завтрашній день, треба мати гарантію – якісну законодавчу та нормативно-правову базу. Кожний представник нашої галузі, розуміючи важливість для транспортної логістики України внутрішніх водних шляхів, які мають бути одночасно і фінансово привабливими для перевізників, і безпечними, сподівається на зрозумілі правила гри, зниження ризиків, що дасть змогу розвиватися і бути корисним своїй країні.

Мета Стратегічної сесії, яку поставили перед собою учасники, двоєдина: по-перше, – ознайомитися з методологією управління, орієнтованого на результат, та навчитися її застосовувати, по-друге – спільно розробити проект дерева очікуваних результатів і завдань Стратегії розвитку річкового транспорту України, адже зобов'язання щодо розробки Стратегії передбачені Планом пріоритетних дій Уряду на 2019 рік і закладені в проекті Плану заходів щодо реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Учасники працюють у чотирьох робочих групах, обговорюючи детально пріоритетні напрями, кінцеву мету, стратегічні та операційні цілі та завдання для подальшого застосування в процесі планування, реалізації та моніторингу виконання зазначеної Стратегії. Наприкінці дня усі разом матимуть нагоду представити та обговорити напрацьоване.

Розробка Стратегії розвитку внутрішнього водного транспорту як комплексного документа, який об'єднає мету, завдання, концепцію, проблеми та шляхи їх вирішення, – це тільки перший крок для повноцінного запуску роботи судноплавних річок України. Цей крок, його доброякісність і подальші перспективи залежать від плідної співпраці галузевих фахівців за підтримки міжнародних експертів, котрі сприятимуть впровадженню кращих світових практик, позитивного досвіду в умовах нашої держави. Він дозволить прискорити процеси адаптації національного законодавства та його наближення до законодавства ЄС, запобігти ймовірним помилкам.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31001.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове