Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Липня 2019, 16:17
Версiя для друку


Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань здійснив візит до м. Ханой (Соціалістична Республіка В`єтнам)

5 Липня 2019, 16:17

Заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань здійснив візит до м. Ханой (Соціалістична Республіка В’єтнам).

Метою візиту В.Довганя було проведення зустрічі за участю керівництва корпорації «В’єтранс», В’єтнамської Океанської Судноплавної Агенції, СП «Лотос», Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» з питань функціонування спільного українсько-в’єтнамського підприємства «Лотос». Проте запланована робоча зустріч не відбулась через небажання в’єтнамської сторони.

На порядку денному вказаного засідання  був розгляд питань розподілу прибутку, аудиту господарської діяльності, питання відновлення контролю над часткою 37 % статутного капіталу
СП «Лотос», яка належить ДСК «ЧМП», операційною діяльністю
СП «Лотос» та інші вкрай важливі для української сторони питання.

В’єтнамська сторона знехтувала можливістю розбудовувати партнерські відносини, позбавивши українського партнера важелів впливу та контролю за господарською діяльністю СП «Лотос».

Такі дії примушують українську сторону в подальшому вирішувати вищезазначені проблемні питання в судовому порядку.

В рамках візиту заступник Міністра провів двосторонні зустрічі з заступником Міністра промисловості та торгівлі Соціалістичної Республіки В`єтнам та з заступником Міністра транспорту.  

Довідково:

За результатами візиту української делегації до В’єтнаму у 2018 році  відновлено контроль над часткою ДСК «ЧМП» в статутному капіталі СП «Лотос», зокрема:

  • взято участь у 34-му засіданні Ради Правління СП «Лотос» та переговорах з керівництвом підприємства;
  • отримано дивіденди від діяльності СП «Лотос» за період 2012-2016 роки;
  • прийняті рішення щодо розподілу прибутку підприємства «Лотос» за 2017 рік;
  • отримано від в’єтнамської сторони результати аудиту діяльності СП «Лотос» за 2017 рік;
  • призначено представника ДСК «ЧМП» першим заступником генерального директора СП «Лотос»;
  • включено 2-х представників ДСК «ЧМП» до складу Ради СП «Лотос».



ВСІ Новини