Міністерство інфраструктури України


Відбулось засідання оперативного штабу щодо диверсифікації шляхів постачання нафтопродуктів

7 Серпня 2019, 17:12

06 серпня 2019 року в Міністерстві інфраструктури України було проведено нараду щодо диверсифікації шляхів постачання нафтопродуктів. За результатами проведеної наради учасниками було вирішено сформувати оперативний штаб, до якого увійдуть представники найбільших нафтотрейдерів України та державних компаній.

Так, 07 серпня 2019 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулось засідання оперативного штабу із вироблення ефективних транспортно-логістичних рішень щодо постачання нафтопродуктів.

Юрій Лавренюк заслухав проблемні питання з якими стикаються нафтотрейдери по всіх напрямках роботи.

Зокрема, серед озвучених питань були зазначені: проблема диспетчеризації Укрзалізниці, нестача тяги на певних напрямах, налагодження ефективності оборотності вагонів та компактної роботи окремих дільниць, а саме Одеського вузла, Конотопського та Коростенської дільниць. Учасниками наради також було підняте питання вчасного вивантаження авіаційного палива з цистерн, які ідуть за маршрутом Кагамлицька – Бориспіль.

Особливу увагу представники нафтотрейдингових компаній звернули на проблеми із  внесенням даних по акцизних накладних в системі ДФС та нестачі працівників Державної фіскальної служби на станції Коростень.

В свою чергу, Юрій Лавренюк дав завдання Укрзалізниці оперативно вирішити всі озвучені проблемні питання, які стосуються налагодження взаємодії між Укрзалізницею та комерційним сектором.

Окрім того, Міністерством інфраструктури України та Укрзалізницею буде направлено відповідні запити до Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби з пропозиціями та проханнями вирішити проблеми учасників ринку.





Адреса цієї сторінки: http://mtu.gov.ua/news/31049.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове