Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Серпня 2019, 11:02
Версiя для друку


Представники КП «Морська пошуково-рятувальна служба» пройшли «Базовий курс з пошуку і рятування на морі» в Естонії

21 Серпня 2019, 11:02

З 12 по 19 серпня 2019 року у м. Таллінн, республіка Естонія, представники казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» пройшли «Базовий курс з пошуку і рятування на морі».

На базі Поліцейско-прикордонної служби республіки Естонія українські морські рятувальники пройшли курс підготовки з естонськими інструкторами за програмою «Базового курсу з пошуку і рятування на морі».

Курс підготовки складався як з теоретичних, так і з практичних занять, які відпрацювались у відкритому морі. Морські рятувальники виконували практичні вправи у Балтійському морі у важких погодних умовах під керівництвом досвідчених інструкторів та тренерів.  

Під час практичних занять, морські рятувальники КП «МПРС» отримали важливий досвід відпрацювання дій під час виконання  пошуково-рятувальної операції з використанням спеціалізованого рятувального вертольоту, зокрема підйому постраждалих з води та рятувального плоту.

Важливе значення мали практичні заняття з самозбереження у воді, використання особистого рятувального обладнання, для цього інструктори створювали якомога більш складні умови під час виконання практичних завдань у холодних водах Балтійського моря.

Окрім того, важливим етапом фахової підготовки рятувальників були моральна підготовка, стійкість до стресів та вміння швидко приймати правильні рішення у важких умовах.

Після закінчення курсу, всі представники КП «МПРС» отримали відповідні сертифікати.

Рятувальники відзначили, що участь у відповідних заходах, допомагають покращити професійні вміння та навички, необхідні під час виконання  пошуково-рятувальних операцій.

Взагалі, проведення навчання персоналу на базі закордонних спеціалізованих навчальних закладів забезпечує збільшення ефективності проведення пошуково-рятувальних операцій казенним підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба», що створює безпечні та надійні умови для торговельного мореплавства та збереження людського життя на морі в межах морського пошуково-рятувального району України.



ВСІ Новини