Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Вересня 2019, 10:21
Версiя для друку


Верховна Рада підтримала проекти законів №1041, №1061 та №1063

13 Вересня 2019, 10:21

12 вересня  Верховна Рада України у першому читанні підтримала проекти законів №1041 та  № 1061. Проект Закону №1041  про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування) передбачає перехід на середньострокове планування при будівництві автошляхів (три роки, а не рік, як зараз), перелік об'єктів для реконструкції передається від Кабміну до Мінінфраструктури, щоб пришвидшити процес, скасовується затвердження бюджетним комітетом переліку доріг для ремонту чи будівництву, місцеві громади зможуть долучатися до будівництва доріг державного значення і співфінансувати тощо.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» № 1061, імплементує положення Директиви 2008/96/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 19.11.2008 р. «Про управління безпекою дорожньої інфраструктури». Ми запроваджуємо аудит безпеки автомобільних доріг.  Існує серйозна проблема значних людських та матеріальних втрат через недоліки об’єктів дорожньої інфраструктури. Законопроект дає інструмент підвищення рівня безпеки на дорогах, що знижує рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. 

Також Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №1063 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду". Закон передбачає, зокрема, що штрафи за недотримання габаритно-вагових норм будуть йти у Дорожній Фонд. Як відомо, 11 вересня Верховна Рада також прийняла законопроект №1047 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю", яким запроваджується автоматичний габаритно-ваговий контроль на дорогах України.

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури України, подякував парламентарям за підтримку інфраструктурних законів та наголосив, що Уряд і Парламент здійснюють узгоджені кроки, спрямовані на реалізацію системних змін: «Люди чекають на якісні автошляхи. Ми переходимо до середньострокового планування дорожніх робіт, розширюємо джерела наповнення Дорожнього фонду, а також бережемо дороги від руйнування великогабаритним транспортом. Президент Володимир Зеленський окреслив завдання з ремонту автошляхів. Ми його виконуємо. Результат буде!»



ВСІ Новини