Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Вересня 2019, 18:13
Версiя для друку


Відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Владислава Криклія з Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном

23 Вересня 2019, 18:13

Сьогодні, 23 вересня 2019 року, відбулась зустріч Міністра інфраструктури України Владислава Криклія з Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном. Серед іншого обговорювались питання відновлення повноцінного функціонування аеропорту Ужгород та розвиток транзитного потенціалу наших країн  - контейнерні перевезення з Китаю в Європу.

Для повноцінної роботи аеропорту Ужгород необхідно укласти міжурядову Угоду між Україною та Словацькою Республікою. Угода має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв'язку з наданням послуг щодо обслуговування повітряного руху визначеним українським провайдером аеронавігаційних послуг у міжнародному аеропорту «Ужгород».

Сторони домовились прискорити внутрішньодержавні процедури, необхідні для підписання та подальшого вступу Угоди в силу. Міністр інфраструктури України запропонував унормувати тимчасове застосування усіх положень Угоди до моменту її підписання та набрання чинності. Це дасть можливість комерційним цивільним повітряним суднам здійснювати регулярні повітряні перевезення з використанням повітряного простору Словацької Республіки.

Владислав Криклій також звернувся до словацької сторони з пропозицією щодо переведення надання дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень  у електронний формат. Сторони домовились опрацювати це питання.

Обговорили ідею створення мультимодальних логістичних центрів між Україною та Словаччиною. Реалізація таких проектів створить можливість залучити додатковий обсяг контейнерних перевезень.  



ВСІ Новини